Хто записаний у профайлі ЄРАУ: Микулік П.П. – батько, чи Микуляк П.П. – син?

19 вересня 2016 року Вища Рада Юстиції (ВРЮ) прийняла рішення №2550/0/15-16 «Про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення Микуляка П.П. з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області у зв’язку з поданням заяви про відставку». Даним рішенням ВРЮ задовольнила заяву судді Микуляка Павла Павловича, 1954 року народження, Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.

В рішенні ВРЮ ми можемо знайти багато цікавих фактів з біографії шановного Павла Павловича:

«Микуляк Павло Павлович, _____ року народження, з жовтня 1996 року по березень 2004 року працював на посаді судді  Ужгородського районного суду Закарпатської області, з березня 2003 року – суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області. Верховною Радою України  20 вересня 2008 року обраний суддею безстроково….

До Вищої ради юстиції 29 липня 2016 року надійшла заява  Микуляка П.П. про відставку.

Відповідно до частини першої статті 120 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя, який має стаж роботи на посаді судді не менше двадцяти років, що визначається відповідно до статті 135 цього Закону, має право подати заяву про відставку.

З наявних матеріалів слідує, що Микуляк П.П. на час розгляду заяви Вищою радою юстиції та відповідно до вищенаведеної норми закону має 19 років 10 місяців стажу роботи на посаді судді….

Микуляк П.П., крім стажу роботи на посаді судді, має також 12 років 8 місяців стажу, який складається з роботи на посадах помічника прокурора, слідчого прокуратури Хотинського району Чернівецької області (з листопада 1983 року по квітень 1986 року), старший помічник, заступник Чопського транспортного прокурора Львівської транспортної прокуратури (з квітня 1986 року по жовтень 1987 року), Чопського транспортного прокурора Львівської транспортної прокуратури (з жовтня 1987 року по червень 1993 року) та Чопського транспортного прокурора Західно-Української транспортної прокуратури.

Отже, загальний стаж роботи Микуляка П.П. становить 32 роки та 6 місяці, що дає йому право на звільнення з посади судді у відставку…»

І жодного слова про те, що Павло Павлович Микуляк, 1954 року народження, 12 квітня 2006 року отримав Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю за №21/513 на підставі рішення Закарпатського КДКА за №180 від 31 березня 2006 року.

Це дані профайла Павла Павловича Микуляка з Єдиного реєстру адвокатів України (ЄРАУ) (https://erau.unba.org.ua/profile/7945). Отже, Павло Павлович Микуляк, 1954 року народження, отримав Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю в той час, коли працював суддею Ужгородського міськрайонного суду («….з березня 2003 року – суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області. Верховною Радою України  20 вересня 2008 року обраний суддею безстроково….»).

У профайлі судді немає жодного запису про те, що він призупиняв (зупиняв) свою діяльність адвоката на період своєї роботи суддею.

Отже, з 12 квітня 2006 року до своєї відставки з посади судді Ужгородського міськрайонного суду (12 вересня 2019 року) Павло Павлович Микуляк, 1954 року народження, одночасно був суддею та адвокатом.

І як тепер бути? Адже за більше ніж 13 років суддя-адвокат Іменем України прийняв сотні рішень, проголосив сотні вироків, які зараз можна скасувати.

Відповідно до ст. 7 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» робота на посаді судді є несумісною з діяльністю адвоката.

Відповідно до частини 2 статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року № 1402-VIII (Закон № 1402-VIII) суддя не може поєднувати свою діяльність із ­підприємницькою, адвокатською діяльністю, обіймати будь-які інші оплачувані посади, виконувати іншу оплачувану роботу (крім викладацької, наукової чи творчої), а також входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку.

Історія зі свідоцтвом про право на зайняття адвокатською діяльністю, яку отримав (?) суддя Павло Павлович Микуляк,1954 року народження, на цьому не закінчується.

В статті Невже вірус «колгоспу» Лідії Ізовітової заразив і ВИЩУ РАДУ ПРАВОСУДДЯ УКРАЇНИ? я писав:  «28.03.2024 року відбулось  засідання Вищої Ради Правосуддя, на якому розглядались скарги Лариси Криворучко та Вадима Хабибулліна про порушення вимог щодо несумісності суддею Закарпатського окружного адміністративного суду #МИКУЛЯК Павлом Павловичем» та процитував слова доповідача, члена ВРП Григорія Усика: «…Крім того, зазначив, що в Єдиному реєстрі адвокатів України розміщені відомості стосовно Микуляка Павла Павловича, 1954 року народження, який отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю 12 квітня 2006 рокуномер 21/513…» Отже, член ВРП Григорій Усик у своїй доповіді ще раз підтвердив, що Павло Павлович Микуляк,1954 року народження, має свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю, яке отримав 12 квітня 2006 року, коли був суддею Ужгородського міськрайонного суду.”

Говорячи, процитовані мною слова, пан Усик скоріше всього користувався записом в ЄРАУ, а не нотаріально завіреною копією свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, яку подав Павло Микуляк до ВРП. Адже у свідоцтві немає ні номера, ні номера рішення Закарпатського КДКА, ні підпису голови Закарпатського КДКА Віктора Бедя, вказаний тільки рік видачі свідоцтва – 2006 рік.

Невже на підставі такого «документу» були внесені дані адвоката-судді Павла Микуляка,1954 року народження, в ЄРАУ?

Невже такий «документ» прийняла для розгляду ВРП? Орган, який вирішує долі суддів України?

Приходиться в черговий раз повторяти заїжджену фразу, що маємо ми справу не з НААУ, а «колгоспом» і, на жаль, таким «колгоспом» стає і ВРП.

А може з суддею Павлом Павловичем Микуляком, 1954 року народження, все нормально? І він не отримував свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю у 2006 році? Тому в рішенні ВРЮ від 19 вересня 2016 року немає жодних даних про його  адвокатську діяльність.

Адже у профайлі, який створений в ЄРАУ ми маємо тільки запис, що свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю за №21/513 на підставі рішення Закарпатського КДКА за №180 від 31 березня 2006 року, Павло Павлович Микуляк.

Який Микуляк? Батько Павло Павлович Микуляк, 1954 року народження, зараз суддя у відставці Ужгородського міськрайонного суду, чи його син Павло Павлович Микуляк, 1981 року народження, суддя Закарпатського окружного адміністративного суду? Адже у профайлі ми бачимо тільки прізвище, ім’я, по батькові й більше ніяких біографічних даних, не кажучи про дату народження. Немає, навіть, фотографії. Хоч дизайн профайла передбачає розміщення фотографії адвоката. Немає також даних про те, коли створювався профайл в ЄРАУ

Архіви Закарпатської КДКА та Ради адвокатів Закарпатської області за період з 2006 – 2012 роки не збереглися. Реєстр адвокатів України, який вівся Вищою Кваліфікаційною комісією адвокатури при Кабінеті Міністрів України (ВККА при КМУ) до 15 січня 2013 року, перестав функціонувати з 16 січня 2013 року. І передався цей реєстр списком, без жодного підтверджувального документу.

В цьому реєстрі ми не знаходимо адвоката Павла Павловича Микуляка.

Хто б із них не був в ЄРАУ, але на період їх роботи суддями, один з Микуляків був одночасно й адвокатом. Це доконаний факт.

Може в цьому варто розібратися ВИЩІЙ РАДІ ПРАВОСУДДЯ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *