Пристрасті навколо парку в мікрорайоні «Росвигово». В чому причина?

29 квітня відбулась чергова сесія Мукачівської міської ради. Серед питань на голосування було винесено проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками у мікрорайоні Росвигово.

Йдеться про територію позаду відомої мукачівцям «Багіри».

Варто підкреслити, що дана ділянка площею 1,6 га ще в 1997 році була передана ВК ТОВ «МОНІНВЕСТ»  тільки в постійне користування для ведення господарської діяльності і являється комунальною власністю міста. Ніяка діяльність упродовж 24 років так і не проводилась і шмат землі в центрі Мукачева  перетворився в занедбаний пустир.

Що це за фірма, яка отримала такий розкішний подарунок?

Заходимо в державний реєстр фірм і знаходимо там засновників. Це Кошеля Василь Михайлович (проживає на вулиці Росвигівській, 21) та Ланьо (Павлик) Маріанна Володимирівна (проживає в селі Ключарки, вул. Підгородська, 1), дружина народного депутата ВРУ 7 та 8 скликання та депутата Мукачівської районної ради від  ПП «Батьківщина» Ланьо Михайла Івановича. Згідно зі статутом фірми основною діяльністю є торгівля товарами широкого асортименту.

Рішення про повернення земельної діяльності в комунальну власність для облаштування там парку, прогнозовано не було підтримано фракціями «Рідне Закарпаття», «Слуга народу». Не проголосувало і декілька депутатів від «Європейської солідарності», «КМКС» та «За майбутнє».

Дивною виявилась поведінка депутатів від «Батьківщина», з чотирьох депутатів на сесії була присутня тільки Тайпс Юлія Ярославівна, яка  яро виступила проти пропозиції мешканців Мукачева та позиції міського голови Андрія Балоги та його партії «Команда Андрія Балоги». Чому можна так стверджувати?

Недавно в соціальній та комунікаційній мережі “Вайбер” почав активно працювати чат-бот «Наше Мукачево».

Якщо судити по публікаціях в «Наше Мукачево», то можна сказати, що адміністратори чат-боту далеко не є прибічниками міського голови Андрія Балоги.  Однак  провели своєрідне соцопитування «Чи варто зводити парк позаду «Багіри» в Росвигові?». Станом на 12.00 за 01.05.21 проголосувало 523 особи, серед яких був і я:

  1. Так, в мікрорайоні не вистачає місця для відпочинку – 484 осіб або 93 відсотки.
  2. Ні, там не місце для скверу  –                                                    28 осіб або 5 відсотків.
  3. Мені байдуже –                                                                              11 осіб або 3 відсотки.

Думаю, що і без пояснення позиція містять зрозуміла: практично, майже всі мукачівці підтримують створення парку у мікрорайоні «Росвигово».

Так, чому така нерозумна і не логічна позиція деяких депутатів Мукачівської міської ради, яких вибрали містяни, щоб вони захищали їх інтереси в Мукачівській міській раді?

Відносно «Слуг…» та «Рідного Закарпаття», як я вже писав, позиція даних депутатів прогнозована і зрозуміла. Ці дві фракції можна назвати дуже просто: «фракція народного депутата Василя Петьовки», а далі читач, думаю, зробить свої висновки сам, особливо, у світлі останніх подій, пов’язаних з санкціями РНБО проти контрабандистів.

Так чому ж, депутати фракції «Батьківщина» не були присутні на сесії та чому деякі депутати від «Європейської Солідарності», «За майбутнє», КМКС не голосували за росвигівський парк?

Це мене заінтригувало. Тим більше, що відсутність депутатів від «Батьківщини» на сесії пригадали мені далекий 2003 рік, коли головою Закарпатської облдержадміністрації був Іван Різак і він робив все можливе та неможливе, щоб Мукачівська районна рада не змогла прийняти бюджет. Це робилось для того, щоб районна рада виявилась неспроможною і була б причина її розпустити. Депутатів районної ради затримували, погрожували фізичною розправою їм та їхнім сім’ям. Більшість витримала моральний та фізичний тиск і бюджет району був прийнятий вчасно.

Передзвонив декільком депутатам, які не прийшли на сесію міської ради. Запитання було одне: з якої причини не прийшли на сесію? Що саме цікаве, що відповіді мене не здивували: Я не прийшов на сесію, тому що мені дзвонили (зустрічалися) і погрожували фізичною розправою мені та моїм рідним. Цікаво те, що називалось прізвище людини, яка була «героєм дня» і у 2003 році, у Мукачівській районній раді.

Пройшло 18 років зі скандальних подій в Мукачівській районній, але бандитські методи деяких доморощених політиків «місцевого розливу» так і не змінилися: раді наживи допустимі всі методи.

Ладно, цих «політиків» вже не змінити, вік не той. Але чому вони не думають про своїх дітей, внуків, які живуть і яким жити в Мукачеві? Важко, незручно  жити та працювати з кримінальним багажем своїх батьків. Дуже не хочеться, щоб на тебе показували пальцем, як на сина або як на доньку такого то «кримінального авторитету».

Ще не одне. Коли спостерігаю за, без перебільшення, дурними діями деяких місцевих депутатів і їх «патронів», то хотілось би спитати таких «політиків місцевого розливу»: хлопці та дівчата, невже ви не розумієте, що йдучи проти волі й побажань своїх виборців ви тільки граєте на авторитет міського голови Андрія Балоги та його команди й кінець кінцем проголосуєте за рішення, яке важливе для ваших земляків, виборців.

Так тоді в чому ваша опозиційність?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *