У 2024 році готується масова висадка на Місяць

На 2024 рік світові космічні агентства запланували понад 10 місій, метою яких є супутник Землі – Місяць. Шлях для майбутніх досліджень мають прокласти орбітальні та спускні апарати, місяцеходи і навіть пілотовані космічні кораблі.

Подробиці розповіло видання NewScientist. Найпершим на Місяці у 2024 році може опинитися японський апарат.

“Це рік Місяця. Кількість місій на Місяць у 2024 році є відображенням і реалізацією імпульсу останніх п’яти років – це великий глобальний поштовх”, – заявила Бетані Ельман з Каліфорнійського технологічного інституту.

Почнеться усе вже у січні, коли заплановано посадку японського апарату Smart Lander for Investigating Moon (SLIM). Це перший в історії країни місячний апарат.

У цей же місяць стартує місячний апарат, розроблений американською компанією Intuitive Machines. Ця місія є частиною ініціативи NASA Commercial Lunar Payload Services (CLPS). Космічне агентство фінансує комерційні польоти на Місяць з метою сприяння майбутнім дослідженням та налагодження партнерських відносин з промисловістю.

В межах цієї ініціативи, якщо усе піде за планом, у 2024 році різноманітні апарати досліджуватимуть і намагатимуться видобути лід на Місяці, а також випробують технології, розроблені для майбутніх місій. Також будуть протестовані різноманітні методи боротьби з липким місячним пилом.

Одна з таких місій під назвою Cooperative Autonomous Distributed Robotic Exploration (CADRE) передбачатиме висадку трьох місяцеходів і базової станції на Місяць. Там вони автономно проводитимуть вимірювань у різних місцях на поверхні супутника, виконуючи загальний план місії. Якщо така система, коли різні апарати виконують частини одного завдання, спрацює, це може значно підвищити продуктивність роботів у майбутніх місіях.

Для підтримки спускних апаратів на орбіті Місяця також з’являться їхні напарники.

Так, орбітальний апарат Lunar Trailblazer (програма CLPS), стане особливо важливим для майбутніх дослідників Місяця, яким потрібно буде добувати воду з місячного льоду. Він дозволить створити детальні карти за якими місячні дослідники знатимуть, куди саме потрібно вирушити, аби знайти воду на поверхні супутника.

Орбітальні апарати у 2024 році також мають намір відправити Канада, Німеччина та Сінгапур. Також на Місяць планує потрапити й фінська компанія Nokia, відома виробництвом мобільних телефонів та іншої електроніки. На супутник Землі фіни відправлять власний місяцехід.

Китай також має намір у травні 2024 року запустити місію “Чан’е-6”, яка дозволить повернути перші у світі зразки з далекого боку Місяця.

На листопад 2024 року також заплановано місію NASA Artemis II, в межах якої чотири астронавти пролетять біля Місяця і повернуться назад.

Також заплановано два важливі польоти корабля Starship компанії SpaceX наприкінці 2024 року – висадка на Місяць без екіпажу та політ dearMoon, який відправить у подорож довкола Місяця космічних туристів.

Усі ці місії є кроком до майбутніх досліджень Місяця людьми.

Obozrevatel

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *