Скільки золотих запасів Землі ми вже видобули й скільки ще залишилося?

Золото — цінний і дуже бажаний ресурс, але скільки всього золота на Землі ми вже знайшли?

Протягом тисячоліть людство було одержиме ідеєю пошуку золота — чи то для створення ювелірних прикрас, чи то для створення сучасних електронних компонентів, чи то просто як спосіб здобуття багатства.

Наша планета є сховищем для досить значних запасів золота, але фактична кількість, видобута на сьогодні, можливо, набагато менша, ніж ви думаєте.

Якщо взяти все золото, яке коли-небудь було видобуто, і перетворити його в один величезний куб, то його розміри становитимуть лише 23x23x23 метри.

Через щільність золота цей куб важив би 187 000 тонн.

золот

Загалом близько 57 000 тонн золота все ще чекають, щоб бути видобутими з шахт по всьому світу — завдання, яке потенційно може бути виконане всього за 20 років.

Крім того, існують значні запаси золота під землею і під океаном, але їх видобуток буде надто дорогим і не рентабельним.

Існує також можливість видобутку золота за межами Землі — родовища можна знайти на Місяці, а навколо літає незліченна кількість астероїдів, які затьмарять усі запаси Землі.

Однак без просунутих космічних технологій видобуток золота в осяжному майбутньому, найімовірніше, залишиться предметом наукової фантастики.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *