Perseverance готується досліджувати марсіанський ґрунт і повітря та прокладати людині шлях на Марс

Perseverance готується досліджувати марсіанський ґрунт і повітря і прокладати людині шлях на Марс. NASA виклала онлайн-карту кратера Езеро, за якою найближчими днями почне рух Perseverance. Вертоліт Ingenuity Mars Helicopter, укріплений на ровері, пройшов першу перевірку: акумулятори та зв’язок працюють нормально.


Perseverance готується об’їздити кратер Езеро, а його вертоліт Ingenuity – кратер облетіти та побачити з висоти пташиного польоту

Посадка ровера Perseverance на Марс сталася 18 лютого. NASA вело трансляцію з Центру управління польотом, де чекали відповіді від Perseverance про успішну посадку. Управляти посадкою з Землі – неможливо, вона зайняла близько семи хвилин, а сигнал від ровера через супутник Mars Reconnaissance Orbiter йде 11 хвилин. Посадка проходила в повністю автономному режимі, і це була важка і ризикована робота, з якою посадковий модуль впорався.

Тепер ровер готується до дослідження Марса. І вже надіслав першу фотографію. А оскільки пристойне Селфі зробити у нього не вийшло, він сфотографував своє велике колесо (одне з шести)
NASA виклало онлайн-карту, на якій буде день за днем ​​відбиватися маршрут, пройдений Perseverance. Поки ровер стоїть, і йде перевірка його працездатності.


Одним з перших був перевірений вертоліт Ingenuity Mars Helicopter. Як повідомляє NASA, у нього все в порядку. Вчені перевірили його акумулятори та систему зв’язку. Перші 30-60 днів вертоліт залишиться на ровері і буде заряджати свої акумулятори, а потім заплановані польоти.

Виконуючий обов’язки адміністратора NASA Стів Юрчик сказав після посадки: «Ми знаємо, що знаходимося на порозі відкриттів і заточуємо олівці, можна сказати, щоб переписати підручники».

На ровері є не тільки камери і численні інструменти для аналізу ґрунту та атмосфери, але і два мікрофони: тепер можна буде почути, як шумить марсіанський вітер і скриплять колеса ровера по кремнезему. Марс дійсно став ближчим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *