Однієї катастрофи мало. РФ оголосила про виряджання росіян на Місяць, розбивши там посадковий модуль

Російське космічне агентство збирається не тільки здійснити пілотований політ на Місяць, а й побудувати базу на супутнику Землі.

“Роскосмос” планує відправити перших російських астронавтів на Місяць протягом наступного десятиліття, а вже за 20 років росіяни збираються побудувати першу базу на супутнику Землі, пише The Moscow Times.

Схоже, що радянське гасло “наздогнати й перегнати Америку” знову актуальне в сучасній Росії. Зараз NASA активно готується до реалізації своєї місії Artemis 2, коли четверо астронавтів на космічному кораблі здійснять обліт Місяця без посадки на поверхню у 2024 році. Далі 2025 року американські астронавти під час місії Artemis 3 мають здійснити повторну посадку на Місяці вперше з 1972 року. Також відомо про те, що Китай збирається до 2030 року також відправити першу у своїй історії пілотовану місію на Місяць, а ще за 10 років побудувати на супутнику Землі свою базу. Також про плани висадити своїх астронавтів на Місяці нещодавно заявила й Індія, яка перед цим збирається створити власну орбітальну станцію.

Для Росії місячні перегони почалися в серпні цього року, коли “Роскосмос” відправив на супутник Землі посадковий модуль “Луна-25”. РФ планувала повторити успіх ще радянської місії, яка відбулася в 70-х роках минулого століття. Але на російську місячну місію чекав провал. Посадковий модуль під час спроби зблизитись із поверхнею Місяця втратив керування і розбився.

Проте, за словами генерального конструктора ракетно-космічної корпорації “Енергія” Володимира Соловйова, який виступив на науковій конференції “Пілотовані польоти в космос”, Росія має намір відправити своїх перших астронавтів на Місяць у період із 2031-го до 2040-го року.

Соловйов заявив, що, згідно з планами освоєння Місяця, створеними у РФ, у цей період планується провести кілька пілотованих польотів на супутник Землі, а також підготувати все необхідне для будівництва місячної бази. Цю базу планують побудувати в період з 2041 по 2050 рік.

Згідно з доповіддю Соловйова, росіяни хочуть уже наступного десятиліття почати видобуток води й кисню на Місяці, а також інших цінних ресурсів. Також стало відомо і про більш амбітні плани РФ щодо освоєння космосу після 2050 року. Росія планує почати пілотовані польоти в інші регіони Сонячної системи й для цього має бути створена необхідна інфраструктура на Місяці й на орбіті супутника Землі.

Фокус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *