Іранські ЗМІ: баланс сил змінюється, Росія подарувала Ірану десятки винищувачів Су-35

Про це стало відомо ввечері в суботу, 20 квітня. Згідно з цим повідомленням, іранці отримають 24 літаки, що належать до покоління 4,5.

Наразі ВПС режиму аятолли базуються на застарілих літаках, типу Phantom, який ще шах отримав зі США в 1970-ті роки. А також F-14, F-5, F-4, МіГ 29 і Су-24. Протистояти F-35 вони не можуть.

F-35 досконаліші, ніж навіть Су-35. Але все одно, якщо російські постачання будуть виконані в повному обсязі, це змінить баланс сил у ВПС. Більше не буде такого розриву між поколіннями.

Крім цього, оскільки Ізраїль, судячи з повідомлень американських ЗМІ, зумів пробити батарею ППО С-300 у Натанзі, Росія, як повідомляє газета Washington Post, незабаром поставить Тегерану сучасні батареї ППО С-400. раніше такі батареї дуже хотів придбати для Туреччини її президент Реджеп Ердоган. І його бажання здійснилося. Тільки ось США за це виключили Туреччину з програми F-35.

Веб-сайт Defense Security Asia нещодавно повідомив, що Росія прийняла іранську делегацію, щоб вона могла спостерігати за виробничими ланцюжками систем С-400 в Єкатеринбурзі. Очікується, що системи С-400 стануть ще одним каналом військового співробітництва Ірану і Росії, яке викликає занепокоєння в усьому світі. Досить сказати, що Тегеран уже два роки є основним постачальником безпілотників для війни проти України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *