Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто поскандалив з послом США, звинувативши його в пропаганді війни

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив посла США в Угорщині Девіда Прессмана в пропаганді війни.

Про це повідомляє угорське видання Telex.

«Сполучені Штати явно намагаються підштовхнути Угорщину до табору війни, але Угорщина належить до глобальної мирної більшості, заявив Сійярто на пресконференції у п’ятницю. За його словами, Прессман є «майстром військової пропаганди».

Зазначається, що посол США зустрівся з біженцями та гуманітарними працівниками біля українського кордону. Він зазначив, що від початку війни Сійярто п’ять разів відвідував росію для обговорення енергетичних питань, але жодного разу не зустрічався з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, і що в той час, як інші країни роблять вибір на користь незалежності від російських енергоносіїв, Угорщина зміцнює свої відносини з Газпромом.

Сійярто відреагував на це, заявивши, що відправляє послів в інші країни «для поліпшення двосторонніх відносин, а не для того, щоб вважати їх розумнішими за місцевих жителів».

«Ми розуміємо, що посол Прессман вважає, що нас повинна хвилювати війна, – сказав глава МЗС. – Тому займається пропагандою війни. Ви можете бачити це на його плакатах, ви можете бачити це в його заявах, він є експертом з пропаганди війни. Але ми не хочемо нічого цього, тому що ми не хочемо мати справу з війною, ми хочемо мати справу з миром».

Нагадаємо: Прессман, який перебуває на посаді посла з вересня минулого року, вже не вперше відкрито критикує угорський уряд та Сійярто за відверто проросійську позицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *