Він був молодший за неї на 15 років, але це не завадило їм прожити 45 років разом душа в душу

Але ж спочатку їхні стосунки викликали глузування…
Англійська письменниця, прозаїк і драматург, творець Еркюля Пуаро і міс Марпл. Роботи авторки досі розходяться мільйонними накладами, її книги стали одними з найпопулярніших у світі.
Уперше Агата вийшла заміж напередодні Різдва 1914 року за полковника Арчибальда Крісті, пілота Королівського льотного корпусу, з яким познайомилася 1912 року, коли він був ще лейтенантом. А вже незабаром після одруження, 27 грудня 1914 року, Арчі повернувся на військову службу до Франції, і протягом війни подружжя майже не бачилося.

Їхнє повноцінне сімейне життя почалося тільки в січні 1918 року, коли Арчі був направлений у військове відомство в Лондоні, де молода сім’я найняла квартиру. 5 серпня 1919 року у подружжя народилася дочка Розалінда (єдина дочка Агати Крісті). Цей період став початком творчого шляху Агати Крісті.
Агата Крісті під час Першої світової працювала в госпіталі, потім стала фармацевтом, що згодом допомагало їй відписувати злочини, пов’язані з отруєнням. Перший роман Крісті щонайменше 5 разів відкидали у видавництвах.

Сімейне життя не було райдужним. Чоловік не міг утримувати сім’ю, вони стикалися з постійними фінансовими проблемами. До речі, можливість заробити була однією з причин, чому Агата почала писати. А потім чоловік взагалі зізнався Агаті, що покохав іншу.

Наступного ранку після цього письменниця зникла. Її зникнення викликало гучний суспільний резонанс, оскільки вже з’явилися шанувальники творчості письменниці.

Протягом одинадцяти днів про місцеперебування Крісті нічого не було відомо. Наступного ранку після зникнення в графстві Суррей був знайдений кинутий автомобіль Агати, в салоні якого лежала її шубка. За кілька днів, 14 грудня, за читанням надрукованих у газетах повідомлень про те, як просувається її загальнонаціональний розшук, було виявлено і саму письменницю.

Виявилося, що весь цей час вона жила в готелі під чужим ім’ям. Що ж сталося? Є думка, що це амнезія на тлі стресу. Але більше схоже на оригінальну помсту. Поведінка Агати Крісті свідчила саме про це: вона зареєструвалася в готелі під прізвищем коханої чоловіка, час проводила за грою на фортепіано, спа-процедурами, відвідуванням бібліотеки.

Через 2 роки вона вийшла заміж знову. Їй було вже 40 років, а йому тільки 25. Чоловіка вона зустріла під час подорожі Іраком. Пізніше вона жартувала, що для археолога вікова дружина — це навіть краще, так її цінність зростає. У цьому шлюбі дітей у подружжя не було.

Макс Маллован був підкорений її поведінкою, тим, як вона спокійно реагувала на всі труднощі, на вимушену зупинку в пустелі, наприклад. Макс вирішив, що хотів би мати дружину саме з таким характером. Пізніше вони багато подорожували разом, відвідували розкопки.

Агата завжди допомагала чоловікові. Частково це був вимушений захід, адже Макс усього себе віддавав роботі, був у роз’їздах, а Агата не хотіла бачити його лише зрідка. До слова, Макс теж був дуже успішний у своїй галузі, він не був просто чоловіком знаменитості.

У шлюбі з Маллованом Агата Крісті прожила все життя, до своєї смерті 12 січня 1976 року. Їй було 85 років.
Автобіографія Агати Крісті, яку письменниця закінчила 1965 року, закінчується словами: “Спасибі тобі, Господи, за моє хороше життя і за всю ту любов, яка була мені дарована”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *