Підводний дрон «Марічка» здатний вразити будь-які, як підводні, так і надводні цілі супротивника на дальності 1000 км

Підводний дрон «Марічка», від українських розробників, здатний вразити об’єкти портової інфраструктури, підводні та надводні цілі, залишаючись невразливим для протидронних засобів противника.

Безпілотник «Марічка» здатний зруйнувати як надводні, так і підводні об’єкти супротивника в окупованому Росією Криму. Зокрема, йдеться про такі локації, як Козацька та Стрілкова бухта в Севастополі, також технічні характеристики дозволяють українському безпілотнику “працювати” в акваторії Новоросійської військово-морської бази.

«Якщо йдеться про об’єкти країни-агресора Росії, то фактично для «Марічка» на сьогоднішній день немає жодних обмежень у Чорному морі», – сказав один із розробників.

Більш того, потенційною метою нового українського безпілотника може стати одна з цілей, що найбільш охороняються росіянами, в акваторії Чорного моря – Кримський міст. Коли українські військові ухвалять рішення атакувати цю мету за допомогою дрону «Марічка», то бонові загородження та водні перешкоди, що захищають цю споруду, виявляться марними.

Експерт повідомив, що такий дрон підводного типу практично невразливий для супротивника, на відміну від надводних дронів. «Марічку» набагато важче ідентифікувати, зафіксувати та намагатися перехопити, ніж стандартний надводний безпілотник.

За наявними даними, підводний дрон «Марічка» має трубчасту форму із чотирма плавцями, розташованими навколо хвостової частини. У передній частині є пара горизонтальних стабілізаторів. Довжина дрону становить приблизно 6 метрів, а діаметр – трохи більше 1 метра.

Метод наведення дрону – потрібно вказати координати мети та можливості підпливти до неї, щоб виконати заздалегідь задану атаку на автопілоті. Протистояти йому буде важче, ніж його надводним аналогам.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *