Кремнієва форма життя на Землі

Наш світ таїть в собі безліч загадок. Хто ми? Звідки вони взялися? Сьогодні все менше людей вірять в теорію Дарвіна. А це породжує величезну кількість домислів і найсміливіших припущень. Однією з таких сміливих теорій є думка про те, що існує така форма життя, як кремнієва. Простіше кажучи, ідея про можливість живого каменя – жити, дихати, відтворюватися, рухатися і так далі.

На перший погляд це здається просто неймовірним. Але, так чи інакше, доказів існування кремнієвої форми життя предостатньо. І, можливо, вона не так розвинена і проявляється, як білок, тільки тому, що на Землі немає досить комфортних умов для її процвітання?

Кремнієва форма життя – міф чи реальність? Спробуємо розібратися в цьому питанні.

Знайти в затоці Майя

Не так давно в Таїланді, а саме в затоці Майя, був виявлений цікавий артефакт. Якийсь Джей Дреммерс на початку 2018 року виклав в інтернет коротке відео, на якому нібито можна побачити скам’янілого гіганта, який лежить в цій бухті.

Можна було б списати це на черговий піар, параною і таке інше, але потім сталося щось цікаве – влада Таїланду заборонила в’їзд туристам в цю зону. Чи реакція на просту витівку інтернет-блогера занадто активна і радикальна? Ось, власне, і цей шедевр:

очертания человека в горах

Побачити гіганта тут можна з великою натяжкою, але набагато цікавіше бурхлива цікавість, яку проявили користувачі Мережі – всього за пару місяців відео блогера набрало більше мільйона переглядів, і влада Таїланду відреагували так радикально. Саме цей факт змушує задуматися: може бути, Джей Дреммерс дійсно натрапив на якусь таємницю, про яку не прийнято говорити вголос?

Залишки кремнієвої форми життя є всюди

Можна було б закрити очі на цей інцидент, якби таких знахідок не знайшли по всьому світу.

камень в виде головы

Ні дати, ні взяти – гігантський людський череп. Можна, звичайно, розповісти про майстра природи, який вирізав такий експонат вітром і водою, але якось в нього важко повірити. Є два варіанти: або вона створюється людиною, або є самостійною формою життя.

скала в виде великана

І за рядом ознак, які ми розглянемо пізніше, можна сказати, що це скоріше свого роду живий організм, ніж штучно створені людиною пам’ятники архітектури і мистецтва. Існує думка, що раніше клімат на Землі був іншим – більше підходив для кремнієвої форми життя, і саме вона раніше переважала на Землі, і саме її останки ми тепер можемо знайти всюди.

камень похожий на череп

Ось, наприклад, ще один подібний експонат – пеньок гігантського дерева:

столовая гора

Камінь може жити і розмножуватися

У статті А. А. Боковикова «Відкриття кремнієвої форми життя на Землі» докладно описані ознаки того, що ці кам’яні споруди – зовсім не нежива матерія, а цілком реальна форма життя. Одним з об’єктів дослідження був агат. Вчений говорить, що дослідження кам’яних структур агата дозволяють побачити ознаки харчування, линьки шкіри і її регенерації, чітко відстежити анатомію організму, побачити загоєння ран, відколів, тріщин, а також побачити різницю між статями між цими «живими організмами», які, на думку Боковикова, є агатами.

На його думку, відмінності між статями добре помітні в агатах. Смугасте тіло каменю – чоловіча стать, а кристалічне тіло каменю – жіноча стать. Також огляд каменів дозволяє побачити процес розмноження. У каменях відбувається процес зародження насіння і подальший їх вихід з «батьківського» тіла. Також можна побачити своєрідні «печери», в яких народжуються насіння і з яких вони потім виходять. Крім того, існують способи розмноження агата брунькуванням і діленням.

Таким чином, ми бачимо, що камінь дійсно розмножується всіма способами, доступними іншим видам. Додатковим доказом того, що агати можуть бути живими, є процеси захоплення ними житлового простору, різноманітність видів і так далі. Більш того, були виявлені навіть агатові хвороби і боротьба каменю з ними. Простіше кажучи, все як у звичайних живих організмів білкової форми життя.

Вирощування каменів в Румунії

Інформація про вирощування каменів в Румунії також широко доступна в інтернеті. У них дивовижна форма, вони весь час ростуть, у них є своєрідна «шкурка».

интересный камень

І цей приклад далеко не єдиний. У Китаї є гора, яка в прямому сенсі цього слова – «несе яйця». Цілком так. На поверхні гори постійно утворюються нові камені у вигляді яєць, а потім відокремлюються і починають рости самостійно:

вкрапления с камнями

Ці «яйця» спочатку з’являються на поверхні гори, потім дозрівають близько 30 років, а потім відокремлюються від поверхні. За розміром відокремлені камені схожі на яйця динозаврів – вони мають діаметр від 30 до 60 сантиметрів, і важать до 300 кг. І приклад в Китаї не єдиний. У всьому світі можна зустріти камені яйцевидної форми. Щось подібне ви, напевно, теж зустрічали, але часто прийнято думати, що це камені, відполіровані морською водою, і неважливо, що часто буває так, що моря поблизу немає, логіка проста – значить, це було тут раніше. Але пояснюється все набагато простіше: камені не такі мертві, як ми звикли думати, а також можуть розмножуватися, при цьому нічим не відрізняються від домашньої курки або будь-якої іншої птиці.

круглые камни

А це арктичний острів Чампа, який усіяний ідеально круглими каменями:

круглые камни

Але набагато цікавіше внутрішня будова цих кам’яних яєць. Ось, наприклад, знахідка з Казахстану, де кам’яне яйце розщеплюється навпіл, і ми бачимо, що воно має ідеальну округлу форму не тільки зовні, але і з внутрішньої сторони. На розломі цього каменю добре видно його багатошарову структуру. І якщо зовнішню округлу форму ще можна пояснити якимись природними явищами на кшталт води або вітру, то як відбувалося це шліфування зсередини? На малюнку добре видно, що кам’яне яйце кремнієвої форми життєдіяльності багато в чому нагадує яйце білкової форми життєдіяльності – видно «білий» і «жовток»:

круглый камень

І це вже не можна віднести до будь-якої випадковості, так як добре видно, що це не просто камінь, а форма життя.

Занадто холодно для кремнієвої форми життя.

Виникає питання: якщо існує кремнієва форма життя, то чому вона так неактивно поводиться? Є версія, що для кремнієвої структури наш клімат занадто холодний. Приклад можна навести з білковою формою життя. Живі істоти білкової структури мають такий стан, як анабіоз – це уповільнення або навіть припинення всіх процесів в організмі під впливом несприятливих умов навколишнього середовища – нестачі тепла, води, їжі і так далі.

Таким чином, можна припустити, що всі живі істоти кремнієвої форми життя знаходяться просто в своєрідній анабіозі, так як клімат нашої планети для них не сприятливий. Тому їх життєдіяльність настільки непомітна. Але якщо придивитися, то стає очевидним, що ми – білкова форма життя – не самотні на планеті.

статуя руки торчащей из песка

Вчені, які займаються дослідженнями з цього питання, вважають, що атмосфера Венери більше підходить для такої форми життя. Венера має атмосферу, що складається з вуглекислого газу, а також атмосферного тиску, який в 92 рази більше, ніж на Землі. Венера – найспекотніша планета Сонячної системи, середня температура становить +462 градуси. Вважається, що саме висока температура є найбільш сприятливою для такої форми життя. А ідеальною температурою кремнієвого тіла є діапазон 1200-1300 градусів за Цельсієм.

З цієї точки зору наша планета занадто холодна для нормального існування кремнієвої форми життя. А якщо взяти до уваги, що така форма життя проявляється на нашій планеті, значить, раніше ці умови життя для неї були, поки не відбулися якісь доленосні зміни.

Камені здатні гоїтися

Цілющі властивості карнеліана відомі ще з часів єгипетських жерців. А в Стародавній Вірменії карнеліан був звичайним засобом для полегшення важких пологів, також прив’язали цей камінь до ран і забитих місць, що сприяло швидкому загоєнню. Нервові захворювання, лихоманка, коліки в животі – з усім цим карнеліан легко справляється.

У 1935 році Євгенія Іванівна Багідіна провела цікаве дослідження: до фена прикріпила 30-грамовий карнеліан. А потім, в тому числі і феном, лікувала гнійні рани, отримуючи протимікробну і ранозагоювальну дію. Винахід використовувалося у військових госпіталях і звичайних госпіталях і повсюдно надавало неймовірний ефект. Багидина, натхненна своїми успіхами, вже хитнулася на славу древніх алхіміків, оголосивши карнеліана мало не філософським каменем, який безуспішно шукали адепти алхімії. Вона стверджувала, що карнеліан – це ключ до молодості і вічного життя. Але Багидині не судилося виробляти легендарний еліксир життя. Незабаром за свої досягнення вона була «щедро винагороджена» тюремним ув’язненням.

Таким чином, камені можна обробити. І ось питання до скептиків: як можна зцілити мертву, мляву матерію? Тільки те живе, що випромінює енергію, може зцілитися. Тільки джерело життя може дати життя.

Однак повернемося до питання про високу температуру кремнієвої форми життя. Біблія описує один цікавий момент, коли якийсь Саул (пізніше апостол Павло) відправився в Дамаск, щоб продовжити переслідування послідовників Христа. І по дорозі раптом він побачив перед собою яскраве світло, яке засліпило його, потім почув голос, який давав йому настанови. Тоді Саул прийшов в Дамаск, був зцілений Ананією і почав проповідувати вчення Христа, потім було багато іншого цікавого, але справа не в цьому. Набагато цікавіше питання про те, що це за світло було?

У контексті обговорення кремнієвої форми життєдіяльності можна сказати, що, можливо, це був прояв кремнієвої форми життя в звичному і оригінальному вигляді. Як вже говорилося вище, імовірно, нормальна температура кремнієвих тіл становить близько 1200 градусів. Можливо, світло, яке побачив Саул, було проявом кремнієвої форми життя, яка вирішила налагодити контакт з лиходієм і направити його на справжній шлях.

Також можна згадати історію про те, як пророк Мойсей розмовляв з палаючою купиною, яка, як говорить Біблія, «згоріла, але не згоріла». Знову схожа історія — говорить яскраве світло. До речі, в обох випадках було боляче дивитися на світиться об’єкт. І ще одна особливість: у першому випадку, коли мова йшла про грішника, він був зовсім сліпий, а в другому Мойсеєві було просто боляче дивитися. Тобто, чим вище рівень духовного розвитку щасливчика, який зіткнувся з кремнієвим тілом, тим менш плачевні наслідки він отримає.

З цього можна зробити висновок, що кремнієва структура є більш досконалою формою життя. Виходячи з цього, біблійні історії можуть мати реальну основу, а кремнієві тіла цілком могли б існувати на нашій планеті в більш блаженні часи, тепер лише зрідка вони виходять на зв’язок. Також, швидше за все, ці істоти були більш високого зросту і розміру, і знахідки деяких каменів, що нагадують людські тіла або їх фрагменти, є яскравим тому підтвердженням.

камень похожий на лицо

І, нарешті, загадка сучасності: рух каменів в Долині Смерті в США – яскравий приклад того, що камені можуть бути живими. Чому так відбувається? З огляду на, що температура на планеті поступово підвищується, не виключено, що умови життя за межами Землі поступово змінюються в бік більш сприятливою для кремнієвої форми існування, а це дозволяє їм перейти до більш активної форми життя.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *