Розвінчуємо міфи щодо горілки

До горілки люди ставляться по-різному. Хтось полюбляє пропустити чарочку за обідом. А в когось ставлення до алкоголю упереджене. Але це не завадило їй протягом кількох століть бути одним з найпопулярніших міцних напоїв. Тож не дивно, що горілка обросла низкою міфів, які ми пропонуємо розвінчати.

Міцний алкоголь уперше створив Д. Менделєєв

Багато хто вважає, що горілку створив Д. Менделєєв. Але насправді вона з’явилася задовго до його народження. Учений тільки розрахував ідеальні пропорції напою, за яких негативний вплив спирту на організм мінімізується.

Згідно з першими письмовими згадками, горілка існувала ще у 12-13 столітті. Тоді її назва була хлібне вино.

Початок виробництва горілки в Україні припадає на 17 століття, часи Запорізької Січі. Винокурня в Немирові існувала вже в 1752 році. Менделєєв народився після цього більше ніж сто років потому.

Міцний напій не замерзає

Дехто говорить, що морозилка допомагає відрізнити якісний продукт від неякісного. Насправді ж, усе залежить від його складу. Так напої з леткими інгредієнтами, такими як ароматизатори, ароматні спирти здатні витримувати нижчі температури. Горілки з медом, цукром та іншими нелеткими інгредієнтами мають більшу густину.

Класичний напій 40%, охолоджений нижче -15 °C, має вигляд тягучої желеподібної маси. Досягнувши температури -28°C, горілка починає кристалізуватися.

Градус потрібно підвищувати

На вечірках, де є різні напої, дехто радить не знижувати градус алкоголю. Насправді ж не має різниці, у якому порядку ви його п’єте. Будь-яке змішування може мати погані наслідки. Завжди краще споживати тільки один напій і помірно, не зловживаючи.

Міцний алкоголь зігріває

Випивши чарку горілки, людина відчуває, як тепло розходиться тілом. Але це просто розширюються судини, і явище є тимчасовим. Швидке зігрівання завершується таким же швидким охолодженням. Тобто не варто використовувати такий спосіб, щоб зігрітися взимку.

Якісної горілки можна вжити більше

Проводити порівняння краще щодо спектра відчуттів. Адже випити людина може таку кількість напою, яку схоче. Це не залежить від її якості.

Не варто змагатися, хто скільки може випити. Це призведе тільки до погіршення самопочуття, особливо наступного ранку. Краще насолоджуватися напоєм преміумкласу.

П’ючи горілку, можна набрати зайву вагу

Дійсно, спирт є калорійним продуктом. Але погладшати через нього неможливо. Після випитого організму доводиться витратити достатньо енергії на виведення алкоголю. Причиною набору ваги, швидше за все, стає надмірна кількість їжі, що споживається як закуска.

Жирні закуски не дають сп’яніти

Похмілля не попередить жодна страва. Велика кількість важкої їжі тільки уповільнить дію алкоголю.

Кращий варіант — пити горілку в помірній кількості, поєднуючи її із правильними закусками. Вони посилять смак напою та враження від споживання.

Увага! НАДМІРНЕ ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *