Якщо ви активно сидите в Telegram, то з часом месенджер починає активно “пожирати” все більше і більше пам’яті. Причина в тому, що мобільний застосунок зберігає всі надіслані вам файли, відео, фото і “гіфки”, щоб не завантажувати їх повторно щоразу, як ви відкриєте чат.

У цьому є свій плюс – це економить мобільний трафік, але в той самий час негативно позначається на вільному місці в пам’яті смартфона. УНІАН розповідає, як оптимізувати витрати та скинути зайвий “баласт” у вигляді медіафайлів.

Як звільнити місце в телеграмі

Відкрийте месенджер на смартфоні та перейдіть до бічного меню у верхньому правому куті. Торкніться пункту “Налаштування” та виберіть шлях “Дані та сховище”→ “Використання сховища”.

Натисніть “Очистити кеш Telegram”.

СкріншотСкріншот

Програма покаже, який саме контент збирається видалити. Підтвердьте свій намір очистити кеш. Цей процес може зайняти до декількох хвилин.

СкріншотСкріншот

Наостанок потрібно зробити ще одну дію, щоб очищений кеш не переповняться назад за пару днів. Погляньте на повзунок “Зберігати медіа” зверху та перемістіть його до значення “3 дні”. Тепер брак вільного місця на смартфоні точно перестане вас турбувати.

За бажанням також можна оптимізувати “Максимальний розмір кешу”. Пересунувши значення на один з варіантів: 1, 4 або 8 ГБ можна забути про регулярні перевірки кешу. Досягнувши зазначеного обсягу, старі дані будуть автоматично видалятися з пам’яті телефону. Однак ця фіча доступна тільки на iPhone.

Скріншот

Скріншот

Варто наголосити що ця “чистка” актуальна не тільки для телеграма. Схожим чином можна перевірити настройки в інших месенджерах, наприклад WhatsApp, і очистити кеш там.

Джерело