Як правильно виростити розмарин на підвіконні – експерти

Дренаж в горщику повинен бути обов’язково.

Для розмарину комфортним буде розміщення на південному, південно-західному або західному підвіконні. Протяги можуть несприятливо позначитися на розвитку розмарину.

Рослина відмінно росте при температурі від +21°C до +25°C у літній період, і +15°C взимку. Бо розмарин росте на сонячних схилах, то він легше переносить незначну посуху, ніж надмірне зволоження ґрунту.  Якщо вологи в земляному комі буде багато, то коренева система рослини відразу починає загнивати, пише “Земляк”

«Грунт, в якому росте розмарин, повинен бути постійно помірно вологим. Проте у зимовий період частоту поливів слід зменшити до одного разу на тиждень», — кажуть експерти.

Для вирощування розмарину потрібен нейтрально-кислий або слаболужний ґрунт, тоді кущ буде краще рости. Субстрат має добре пропускати повітря.

Оскільки коренева система у розмарину дуже гілляста і швидко росте, то і горщик потрібно підбирати відповідний. Горщики краще підбирати з натуральних матеріалів — глиняні, керамічні, теракотові. Дренаж в горщику повинен бути обов’язково — це вбереже коріння від гниття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *