Президент України Зеленський: щасливого кінця не буде

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN відкинув можливість компромісу з Володимиром Путіним і заявив, що у війни не буде “щасливого кінця”.

Коментуючи контрнаступ України, Зеленський заявив: “Усі ми хочемо досягти успіху й отримати щасливий кінець. Але це не фільм зі щасливим кінцем, у нас не буде щасливого кінця, ми втратили багато людей. Щасливого кінця не буде. Ми повинні це визнати”.

Відповідаючи на заклики до мирних переговорів і досягнення компромісу з москвою, Зеленський заявив, що “росія сама не готова йти на компроміс”.

Він навів у приклад інші країни, які постраждали від агресії російських військових: “Ви бачили якийсь компроміс з боку путіна з інших питань? З Грузією? З Молдовою?”

Український президент також нагадав про загибель засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина через два місяці після спроби заколоту. За словами Зеленського, Пригожина було вбито, попри дані йому обіцянки й гарантії безпеки. “Коли ви хочете піти на компроміс або діалог із кимось, ви не можете зробити це з брехуном”, – підсумував він.

“путін — він хоче захопити всю нашу країну, зруйнувати всі наші сім’ї, будинки. Він розуміє, що Україна ніколи не відступить, не піде зі своєї землі. Ми ніколи цього не зробимо. Ось чому він повинен нас убити”, – додав український президент.

bbc.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *