Мерзла отрута: небезпечні заморожені продукти

Напівфабрикати суттєво економлять час на готування, і тому для багатьох із нас уже стали звичною опцією для обіду або вечері.

Мерзлый яд: опасные замороженные продукты

Однак заморожена продукція в кращому разі не містить жодних корисних речовин, а в гіршому — здатна завдати шкоди здоров’ю. Розповідаємо про кілька найшкідливіших напівфабрикатів, які краще назовсім виключити з раціону.

Обіди з морозилки

Мерзлый яд:  опасные замороженные продукты
Неважливо, про яку страву йдеться: заморожену лазанью, різотто або курку в соусі теріякі. Усі ці напівфабрикати можуть нашкодити. “Хоча серед заморожених обідів, безумовно, є більш здорові варіанти, багато з них свідомо шкідливі. Однією з основних причин є рівень натрію.

Заморожені обіди можуть містити близько 1000 мг натрію, що становить більша частина від рекомендованої кількості на день, — пояснює дієтологиня Кейлі Макморді в бесіді з New York Post. – Споживання занадто великої кількості натрію сприяє підвищенню ризику гіпертонії, інсульту та інших серцевих захворювань”.

Також, підкреслює експерт, “у заморожених обідах зазвичай сильно не вистачає овочів”. Якщо час для вас — надто цінний, дієтолог пропонує уважно читати упаковування готових обідів і звертати увагу на натрій у складі. А також їсти напівфабрикати зі свіжими овочами як гарнір.

Заморожена піца

Мерзлый яд:  опасные замороженные продукты

“Заморожена піца — це висококалорійна їжа, в якій багато калорій, солі та жиру”, – зазначає ще один дієтолог, Анджела Л. Лаго. Надлишок солі та шкідливого жиру в раціоні, своєю чергою, сильно підвищує ризик серцевих захворювань, діабету і проблем з артеріальним тиском.

Заморожені десерти

Мерзлый яд:  опасные замороженные продукты

Заморожені пироги та тістечка набирають популярності в доставленні їжі. Однак це — не найздоровіший вибір. “Хоча заморожені пироги можуть принести задоволення, вони є одним із найкалорійніших і найжировмісніших продуктів”, – застерігає дієтологиня Еллісон Толлман.

“Заморожена випічка складається з вуглеводів з високим ступенем перероблювання і цукру, які не мають реальної поживної цінності, не кажучи вже про хімічні консерванти”, – вторить колезі Кейлі МакМорді. За словами експерта, регулярне споживання заморожених десертів загрожує підвищенням рівня “шкідливого” холестерину, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Заморожена картопля фрі

Мерзлый яд:  опасные замороженные продукты

Свіжа картопля фрі з ресторанів швидкого харчування вже містить дуже багато шкідливих жирів і калорій. А піддана заморожуванню, вона ще й втрачає останні корисні властивості. Тож цей напівфабрикат узагалі не несе в собі жодної цінності (звісно, окрім підняття настрою), зате цілком може нашкодити.

Заморожені гамбургери і хот-доги

Мерзлый яд:  опасные замороженные продукты

Найнебезпечніший компонент такого фастфуду – м’ясна начинка. “Перероблене м’ясо є одним із найнебезпечніших продуктів, коли йдеться про здоров’я серця, здебільшого через вміст натрію та хімічних консервантів”, – розповідає Кейлі МакМорді. Якщо ви надто любите м’ясні напівфабрикати, дієтологиня пропонує обмежитися однією порцією на тиждень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *