Володимир Сорокін – “Нам доведеться поховати нову російську імперію – разом із радянською”

Я недооцінював ступінь божевілля путіна. Він зруйнував усе, до чого торкався. Він каже, що підняв росію з колін, але насправді він її зруйнував.

“День опричника” – книга, в якій я спробував уявити, що буде, якщо росія вирішить піти в ізоляцію. Зараз це відбувається насправді. Спочатку люди ставилися до неї з гумором. Потім вони перестали сміятися.

Розсудливі люди підтримали наше звернення із закликом зупинити війну. А прихильники путіна сказали, що ми зрадники, які підтримують ворога.

Є люди, яких за останні 20 років державне телебачення перетворило на зомбі. Зараз вони сіли на танки й поїхали воювати за те, що зрозуміло тільки путіну. У розумних людей було 20 років, щоб зрозуміти, хто такий путін. Але вони обміняли совість на матеріальний добробут. І тепер пожинають плоди.

Усі говорять про варварство цих середньовічних методів ведення війни. Це тому, що російська держава не змінилася з часів Середньовіччя, з часів Івана Грозного.

Нам доведеться поховати нову російську імперію — разом із радянською. Сподіваюся, що сили темряви відправляться в пекло.

Це приблизний переказ інтерв’ю Володимира Сорокіна газеті Financial Times. Деякі фрази перекладено не дослівно, але зі збереженням їхнього змісту. Повністю текст можна прочитати тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *