НЕІСНУЮЧІ ХВОРОБИ

Здається, що сучасна медицина є виробником хвороб, а не здоров’я. Для того, щоб люди купували ліки та медичні послуги, лікарі постійно вигадують нові хвороби і змушують платити за «лікування». Причому шкідливими для здоров’я є не стільки самі хвороби, скільки їх «лікування».
Парадоксальна ситуація: чим прогресивніше медицина, тим довше список захворювань. Кількість сучасних захворювань перевищує 23 000, тобто за діагнозом за кожен день життя середньої людини. Виходить, що у кожного з нас в середньому повинно бути 20 різних захворювань. Фахівці регулярно придумують нові синдроми, патології, хвороби. Причому важливо в цьому процесі не тільки створити нове захворювання, але і знизити поріг захворюваності – так можна оголосити більше людей хворими й, відповідно, заробити більше на їх «лікуванні».
Зараз наймоднішими придуманими захворюваннями є інфекційні, адже існує так багато різновидів вірусів і бактерій, і вони так часто зустрічаються у людей, що практично кожному з них можна віднести статус збудника конкретного захворювання (що часто буває). І показово, що розкручування всіх цих вигаданих епідемій відбувається з найвищого рівня (ООН, ВООЗ, уряди тощо)
Яскравим прикладом надуманої хвороби нового тисячоліття стала ГРВІ (фіолетова смерть), яка почала лякати людей по всіх світових інформаційних каналах у 2002 році. Поширення коронавірусу, який нібито викликає ГРВІ, згасло, не викликаючи епідемії навіть невеликих розмірів. Однак ООН і Євросоюз, за пропозицією ВООЗ, “проявили стурбованість” і щедро фінансували вчених і лікарів, які займалися розробкою вакцини проти цієї “хвороби”. Виділені лікарями гроші були успішно витрачені, а шум навколо «проблеми» вщух.
Потім вони почали шуміти про пташиний грип (H5N1) у 2003 році. Епідемії, як такої, знову не сталося, але влада багатьох країн знищила десятки мільйонів  тон м’яса птиці. А лікарі, які запропонували вакцину (Таміфлю), знову отримали свої мільярди. При цьому ніхто не дбав про здоров’я людей, яке похитнулося в результаті вакцинації.
Попри те, що пташиний грип так і не став епідемією, він нічому не навчив людей. Тому що, коли епідемія свинячого грипу (H1N1) була оголошена у 2009 році, люди продовжували в паніці змітати ліки проти свинячого грипу з полиць аптек. Попри те, що епідемія більше не відбулася, а були поодинокі випадки грипу, ВООЗ присвоїла свинячому грипу 6-й, найвищий ступінь небезпеки, надавши йому статус пандемії. А фармацевтичні компанії знову заробили мільярди на здоров’я людей.
Целюліт. Судячи з назви, це захворювання, засноване на запаленні. Насправді немає ні хвороби, ні запалення, але є ожиріння. Не ліпосакція повинна бути зроблена, а  збалансування харчування і фізичної активності.
Немає такого захворювання, як дисбактеріоз. Він був винайдений для збільшення ринку  виробників пробіотиків.
Остеохондроз (дистрофічні порушення в суглобовому хрящі) також є вигаданою патологією. Це вікова норма. Майже всі люди старше 50 років мають його.
Остеопенія (недостатньо серйозне зниження щільності кісткової тканини, щоб бути класифікованим як остеопороз). Раніше вона не розглядалася як хвороба, а зараз розглядається.
Стан переддіабету або прегіпертензії також є прикладами, які є новими та нижчими порогоми для лікування.
А кілька років тому лікарі стали наполягати на тому, що третина населення світу страждає від депресії, синдрому хронічної втоми та психічних захворювань. Звідки взялися ці цифри? Це велика загадка, але люди повірили їм і стали інтенсивно лікуватися від цих «хвороб».
Часто лікарі перетворюють симптоми в нові хвороби. Таким вигаданим захворюванням можна вважати артеріальну гіпертензію (АГ). Адже назви цього захворювання немає в жодній серйозній книзі про медицину, адже такого захворювання не існує. Гіпертонії в Міжнародній класифікації хвороб (МКБ) немає, тому що це вигадане захворювання. Насправді гіпертонія була і залишається лише симптомом гіпертонії (ГБ), що свідчить про недостатній кровотік в органах і перевантаження серцевого м’яза. Однак в 1993 році в кардіології вона перетворилася з симптому у хворобу.
І гіпертонія – це теж не хвороба, а причина гіпертонії. Гіпертонія – досить стійкий і стійкий підвищений тонус м’язових тканин мікровесселів. Гіпертонус знижує просвіт кровоносних судин, що призводить до погіршення кровообігу у всіх життєво важливих органах. Але замість того, щоб лікувати справжню причину цієї нової «хвороби», в результаті якої організм без таблеток сам буде підтримувати нормальний артеріальний тиск (АТ), було запропоновано щоденне (штучне і неприродне) зниження артеріального тиску таблетками, що породжує постійну ішемію (кровотечу) головного мозку і міокарда. На таку «боротьбу» з гіпертонією вже витрачені мільярди, бо «лікувати тиск» таблетками пропонується щодня і до кінця життя, тому, що це захворювання нібито невиліковне й іншого способу втекти від нього немає. В результаті жертвами такого лікування стали сотні тисяч пацієнтів. Адже трохи надмірне зниження тиску «ліками проти тиску» відразу робить мозковий кровотік настільки слабким, що несподівано виникає ішемічний інсульт.
Стоматологічні проблеми. Якщо ви прийшли в платну стоматологічну клініку, будьте готові до того, що ви можете побачити масу проблем в роті. Наприклад, неправильний прикус, «зайві» зуби, які рано чи пізно обов’язково гниють і які необхідно негайно видалити; зароджується карієс, який необхідно вилікувати якомога швидше, а потім відбілити. Перш ніж довіряти таким фахівцям, не полінуйтеся відправитися на консультацію в іншу клініку. Діагнози відрізняються? Це вірна ознака того, що вас обманюють. Карієс може ніколи не початися, неправильне прикус відбувається у багатьох, але не у всіх це заважає життю, іноді носіння брекетів набагато шкідливіше. Ніколи не дозволяйте видалити зуб без необхідності. Це так само важливий орган, як і всі інші, тому видалити його можна тільки в крайніх випадках. Завжди краще лікуватися. Якщо можливо, лікуватися тільки у лікаря, якому ви довіряєте.
Мікроби – ще одна нав’язана проблема. Реклама говорить про те, що потрібно позбутися від усіх патогенних мікробів і убезпечити себе від інфекцій. Тому необхідно використовувати антибактеріальне мило і міцні дезінфікуючі засоби – тільки вони гарантують безпеку. Але ніхто не говорить, що поряд зі шкідливими бактеріями ми вбиваємо і корисну мікрофлору, без якої жоден організм не виживе.
Часто можна почути, що холестерин шкідливий для здоров’я і потрібно знизити його рівень. Насправді він необхідний організму, оскільки підтримує структуру клітин і вироблення гормонів, необхідних для нормального повсякденного життя. За словами лікарів, такі прояви ішемічної хвороби серця (ІХС), як стенокардія (біль у серці), аритмія (порушення серцевого ритму), інфаркт міокарда є наслідком лише «засмічення» коронарних (постачаючи серцем) артерій атеросклеротичними бляшками, які нібито виникають через надлишок «поганого» холестерину. Але ця версія частково стосується тільки деяких літніх людей, у яких атеросклероз коронарних артерій може стати значною перешкодою на шляху крові до серцевого м’яза. А при смертях від інфарктів у відносно молодих людей патологоанатоми спостерігають відсутність видимих причин інфаркту міокарда у вигляді великих бляшок або тромбів. Тобто атеросклероз, по суті, не завжди є причиною стенокардії, аритмії та інфаркту міокарда. Насправді основною причиною «неатеросклеротичної» ішемічної хвороби серця, а також «безпричинної» гіпертонії є гіпертонія дрібних артерій і артеріол, при якій холестерин ніколи не відкладається.
ВІЛ/СНІД є найбільшим шахрайством на ринку сучасної медицини. Насправді те, що називається СНІДом (ослаблений імунітет) є симптомом (не хворобою), який може виникнути під впливом багатьох факторів (традиційних захворювань, ліків, поганих умов навколишнього середовища і т.д.), і вірус не має до цього ніякого відношення. Вірус імунодефіциту людини ніколи не був ізольований. Це визнали його «першовідкривачі» – Люк Монтаньє і Роберт Галло. А американський біохімік, лауреат Нобелівської премії Кері Малліс сказала: «Якщо є докази того, що ВІЛ призводить до СНІДу, то повинні бути наукові документи, які демонструють цей факт. Але таких документів не існує. Гіпотеза про ВІЛ-СНІД є пекельною помилкою». Точніше, бізнес на смерть.
Гепатит. Рекламні ролики стверджують, що навіть якщо ви здорові, вірус гепатиту може жити в вас непоміченим і заохочувати людей до тестування. Це комерція, а не охорона здоров’я. Часто здоровим людям ставлять фальшивий діагноз на підставі незрозумілих тестів, а потім заганяють в труну  дорогим «лікуванням», попередньо спорожняючи їх гаманці. Великий бізнес, розумієте.
Рак – ще один діагноз, яким маніпулюють лікарі. Причому сумніви викликаються не стільки самим раком, скільки діагностикою і лікуванням. Часто діагнози ставляться помилково, а лікування є вбивчим. З одного боку, лікарі припускають, що рак невиліковний, а з іншого боку, ми чуємо, що тут і там хтось переміг рак. Було помічено, що коли пацієнти активно «лікуються» від раку (особливо за допомогою хімієтерапії), вони, як правило, швидко вмирають. Багато хто з тих, хто припинив шкідливе лікування, живуть і живуть – як правило, перемагають рак.
Винайдені хвороби є великою проблемою сучасної охорони здоров’я, бо їх «лікування» призводить до погіршення здоров’я населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *