Фініки і дієта для схуднення: сухофрукти замість солодощів

Дотримання дієти для ласунів – важке випробування, що вимагає вольових зусиль.

Дієтологи пропонують вихід із ситуації – замінити звичні солодощі фініками. Ці плоди містять вітаміни й мінерали, їх вживання допоможе організму заповнити недолік корисних речовин. Чи можна їсти фініки при низьковуглеводній дієті? Як організувати харчування, дотримуючись фінікової  дієти? Дізнайтеся в цій статті.

Фініки і дієта для схуднення: як правильно їсти сухофрукти

Попри високу калорійність (280 ккал / 100 г) і солодкість, фініки вважаються продуктом, який дозволено вживати під час дієти. Навіть при низкоуглеводной дієті сухофрукти можна вживати в їжу, але в невеликих кількостях.

Солодкість фінікам надають фруктоза і глюкоза, які швидко засвоюються організмом. На відміну від сахарози, ці речовини не відкладаються в жировому запасі, а повністю переробляються в енергію. Але потрібно враховувати, що при зловживанні сухофруктами без інтенсивних фізичних навантажень дієта не підійде, а вага додасться.

Їсти фініки потрібно через 40 хвилин після кожного прийому їжі. З 19:00 до 6:00 вживати сухофрукти не рекомендується.

Фініки замість солодощів в раціоні поповнюють добову потребу організму у вітамінах і мінералах. Допускається вживання не більше 10 плодів в день, запиваючи чистою водою або зеленим чаєм. При фініковій дієті кількість сухофруктів значно збільшується.

Дієта на фініках: зразкове меню, рекомендації дієтологів

Дієта, яка містить тільки фініки, являє собою монодієту, яку необхідно дотримуватися не більше 5 днів. З продуктів дозволяється вживати сухофрукти й чисту воду, трав’яні відвари, зелений чай і кава. На 4 день дієти в раціон вводять зелені яблука.

Відгуки про дієту на фініках говорять про те, що вона допомагає скинути до 8 кг. Але пам’ятайте, що це сильне обмеження в харчуванні, яке не дозволяє організму отримувати нормальну кількість білка. Інтенсивні фізичні навантаження на час занять дієтою слід припинити, інакше м’язи почнуть руйнуватися разом з жиром.

Финики - «хлеб пустыни» - Продукты - Питание - MEN's LIFE

Дієтологи радять поєднувати фініки з овочами і кисломолочними продуктами. Така дієта тільки піде на користь організму і допоможе позбутися від зайвих кілограмів.

Речовини, що входять до складу фініків, виводять зайву вологу з організму, насичують його енергією. Але пам’ятайте, дотримання дієти для більшої ефективності слід поєднувати з правильним водним режимом і помірними фізичними навантаженнями.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *