В Росії розбився літак Євгена Пригожина: Ватажок ПВК “Вагнер”, мабуть, загинув

Бізнес-джет Embraer, який належить керівнику організації “ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину, розбився у Бологівському районі у Тверській області.

Як повідомляють росЗМІ, попередньо відомо, що загинули всі 11 пасажирів літака. У літаку, який розбився у Тверській області, серед пасажирів значився Пригожин.

Також на борту літака, що впав, був також і «права рука» Пригожина Дмитро Уткін. Уткін — засновник ПВК “Вагнер”, но його честь й була названа ця терористична ПВК. На відео видно, як літак без одного крила падає вертикально вниз.

Російське федеральне агентство повітряного транспорту опублікувало повний список пасажирів літака, що розбився у Тверській області надвечір 23 серпня, у ньому вказаний і ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин.

За даними авіакомпанії, на борту літака Embraer-135 (EBM-135BJ) перебували такі пасажири:

  • Propustin Sergey,
  • Makaryan Evgeniy,
  • Totmin Aleksandr,
  • Chekalov Valeriy,
  • Utkin Dmitriy,
  • Matuseev Nikolay,
  • Prigozhin Evgeniy”.

В телеграм-каналах зазначають, що бізнес-джет Embraer Legacy 600 з реєстраційним номером RA-02795, який належав Євгену Пригожину, ймовірно був збитий російським ППО.

Пізніше МНС Росії підтвердило, що у Тверській області поблизу населеного пункту Куженкіно сталося падіння приватного літака Embraer Legacy, що здійснював рейс Москва – Санкт-Петербург.

Повідомляють, що на борту перебували 10 осіб, із них 3 члени екіпажу. За попередньою інформацією, усі, хто перебував на борту, загинули.

Пропагандистське видання ТАСС із посиланням на Росавіацію повідомило, що серед пасажирів літака значився Євгеній Пригожин.

ЗМІ пишуть, що на борту літака, крім самого Пригожина, був також і його заступник ? Дмитро Уткін із позивним “Вагнер”.

Дмитро Уткін. ФОТО З TELEGRAM “ПОДЪЁМ”Повідомляється, що перед катастрофою літака очевидці чули два сильні удари, після чого в судна відвалилося крило і стабілізатор, які впали недалеко від занедбаної ферми в селі Куженкіно.

Наближений до ПВК “Вагнера” Telegram-канал Grey Zone стверджує, що літак Євгенія Пригожина збили вогнем із ППО.

Також пишуть, що як версію катастрофи літака Пригожина розглядають теракт на борту. Очевидці кажуть, що бачили вибух у повітрі, після чого літак почав падати.

Baza з посиланням на Flightradar повідомляє, що літак не знижувався перед падінням. Він зник із радарів під час набору висоти.

Російські ЗМІ повідомляють, що Пригожин 23 серпня дійсно вилетів у Росію з Африки, на борту з ним нібито був весь командний склад ПВК “Вагнера”. Також пишуть, що близьке оточення не може додзвонитися до Пригожина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *