Помер італійський співак і композитор Тото Кутуньйо

Співак і автор пісень Тото Кутуньйо, якому в липні виповнилося 80 років, помер 22 серпня у лікарні Сан-Раффаеле в Мілані. Про це повідомляє агентство ANSA, з посиланням на менеджера музиканта Даніло Манкузо.

Манкузо розповів, що “після тривалої хвороби співакові стало гірше в останні місяці”.

Тото Кутуньйо — справжнє ім’я якого Сальваторе Кутуньйо — італійський попспівак, композитор-пісняр, інструменталіст, переможець пісенного конкурсу в Санремо (у якому брав участь 13 разів).

Своє ім’я артист увічнив в історії музики як власними піснями, так і тими, які написав для інших.

Наприклад, увесь репертуар французького співака Джо Дассена — авторства Кутуньйо. Для Адріано Челентано він написав понад 25 пісень, а Мірей Матьє подарував легендарну пісню Ciao, bambino, sorry.

Кутуньйо переміг на конкурсі “Євробачення” у Загребі 1990 року зі своєю власною піснею Insieme: 1990 (“Разом: 1990”), баладою присвяченою європейській політичній інтеграції.

Найвідоміші пісні музиканта

  • L’italiano

Тото Кутуньйо записав її у 1983 році й представив ​​на 33-му Фестивалі італійської пісні в Санремо (тоді перемогу здобула Тіціана Рівале з піснею Sarà quel che sarà), де вона посіла п’яте місце. При цьому після Кутуньйо тріумфувала у спеціальній класифікації конкурсу Totip, яку проводили через голосування в межах фестивалю.

Пісня спочатку призначалася для виконання Адріано Челентано, але співак відмовився її записати.

  • Solo noi

З цієї пісні Тото Кутуньйо почав сольну кар’єру. В 1980 році, після розпаду гурту Albatros, який мав в Італії кінця 70-х великий успіх, музикант виступив із Solo noi на музичному фестивалі в Санремо і переміг.

Кутуньйо і Україна

У 2019 році група депутатів Верховної Ради України підготувала звернення до тодішнього Голови СБУ Василя Грицака з проханням “прийняти відповідні рішення щодо заборони в’їзду на територію України Сальваторе Кутуньйо”.

У зверненні йдеться, що Тото Кутуньйо “відкрито підтримує політику Путіна, анексію Криму і є членом асоціації друзів Путіна”.

Також тоді Кутуньйо привітав Володимира Путіна з Днем народження — послання від співака з’явилося на YouTube-каналі “Друзі Путіна в Італії і у всьому світі”.

Попри це, на запланований концерт у Києві Кутуньйо вдалося приїхати.

У коментарі для ТСН, він розповів, що не згоден з діями Путіна в Криму, а вітання присвятив не особисто президенту Росії. А також додав, що йому неодноразово пропонували виступити на окупованому півострові, проте співак завжди відмовляв.

А для італійського видання la Repubblica зазначив: “Я розчарований і дуже розлючений, але живу далі. У мене любовний роман з Україною вже дуже-дуже давно. До речі, п’ять чи шість років тому мене обрали “Людиною року” в Україні, тож це мене дуже здивувало”.

І додав, що бачив Путіна тільки один раз на концерті в Кремлі, тому не розуміє, як може бути його “другом”: “Наприкінці концерту російський президент підійшов, потиснув мені руку і привітав мене — це був єдиний раз, коли я бачив пана Путіна”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *