7 захопливих місць на Землі, де можна легко померти

Всім відома приказка «побачити Париж і померти». Але якою б не була столиця Франції, за ступенем небезпеки вона навряд чи може конкурувати з іншими визначними пам’ятками світу.

Смерть може підстерігати на кожному кроці, але в цих дуже популярних туристичних напрямках ймовірність розставання з життям вкрай висока. Причому не з вини бандитів, а через власну необережність, тому якщо ви збираєтеся відправитися в подорож і на своєму маршруті зустрінете один з пунктів, перерахованих нижче, будьте насторожі.

Дорога смерті

Як зрозуміло з назви, дорога між містами Ла-Пас і Коройко є однією з найнебезпечніших. Не тільки в Болівії, але і в усьому світі. Йдеться про необлаштовану вузьку (шириною близько 3 метрів) звивисту дорогу в горах, де часто трапляються каменепади, а дощі й тумани взагалі звичайне явище, невід’ємною частиною цієї дороги стали смертельні аварії. До 2006 року було завершено 20-річне будівництво альтернативної більш безпечної й набагато комфортнішої дороги, але Дорога смерті як і раніше приваблює туристів-екстремалів.

Дорога Смерти

Шлях короля

В іспанській Малагі є аналог болівійської Дороги смерті, з тією лише поправкою, що туди не їздять машини, і людині важко проїхати. Стежка в ущелині Ель-Чорро з’явилася як дорога для будівельників гідроелектростанцій біля водоспадів Чорро і Гайтанехо і представляла собою бетонну доріжку, влаштовану на рейках, вбитих в скелю. Коли в 1921 році король Альфонсо XIII на церемонії відкриття греблі Конде-дель-Гвадалхорсе досяг цієї 3-кілометрової стежки шириною не більше метра, її назвали королівської. Згодом дорога частково обвалилася, але у 2015 році була відкрита відреставрована версія, яка далеко не така небезпечна, як оригінал.

Королевская тропинка

Купіль для хрещення диявола

На кордоні Замбії й Зімбабве в Південному Африка знаходиться водоспад Вікторія, а в цьому водоспаді знаходиться Чортова купіль — місце біля краю водоспаду на острові Лівінгстон на замбійській стороні, де в період з вересня по грудень через низький рівень води й слабких течій можна проплисти кілька метрів від 120-метрової скелі. Трюк відносно безпечний, але все ж смертельні випадки біля водоспаду не рідкість.

Купель Дьявола

Kjøragbolten

Поруч з норвезьким Лисефьордом знаходиться плато Кьораг, головною визначною пам’яткою якого є камінь Кьорагболтен. Цей кругляк об’ємом близько 5 кубічних метрів примітний тим, що висить на висоті майже кілометра, затиснутий між парою вертикальних скель. Туристи постійно підіймаються на камінь і досить спіткнутися або зустріти сильний порив вітру на Kjöragbolten, як нічого не можна виправити.

Кьёрагболтен

Уайна-Пікчу

Гора в Перу, яка домінує над загубленим містом інків Мачу-Пікчу, стала місцем паломництва сучасних туристів. Сходження в стародавні храми, де раніше приносили жертви, сьогодні також збирає данину людським життям — вузька крута кам’яниста стежка, позбавлена огорож, не прощає помилок. Особливо якщо врахувати, що довга дорога займає близько 3 годин, а коротким шляхом до Уайна-Пікчу можна піднятися «всього» за годину.

Уайна-Пикчу

Хуашань

Одна з п’яти священних гір даосизму в Китаї відома не тільки своїми численними храмами, але і неймовірно складним і небезпечним шляхом до вершини. Вузькі стежки, на яких важко розійтись двом чоловікам, близькість скель і відсутність огорож зробили дорогу смертельно небезпечною. Додайте до цього мінливу погоду, і ви зрозумієте, чому Хуашань став однією з найбільш смертоносних визначних пам’яток у світі.

Хуашань

Мова троля

Ще однією норвезькою визначною пам’яткою є скелястий виступ на горі Skjøggedal, який дозволяє відчути себе на краю на висоті 700 метрів над озером Ringedalsvatn. Ніяких парканів, ніякої страховки — все на свій страх і ризик. Ризик, який іноді недооцінюють, що призводить до падінь і неминучої загибелі зазиваючих туристів.

Язык Тролля

Однак якщо підійти до всього розумно, то навіть вилазки на ці небезпечні пам’ятки можуть принести масу гострих і незабутніх вражень. Головне, не ризикувати даремно.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *