Євреї та революції – Михайло Веллер

Книга IX, глава 65.

ЄВРЕЇ ТА РЕВОЛЮЦІЇ

– Ну, з Головною Революцією Світу, що мала нещастя трапитися у ХХ столітті, з російською революцією, все зрозуміло. Євреї Росії були обділені в частині прав, межа осілості, заборона на столиці, неможливість державної кар’єри і так далі. Але коли влітку 1917-го там уже була рівність і демократія – якого біса їм треба було в більшовики і далі – в диктатуру пролетаріату, а точніше – диктатуру ЦК комуністичної партії і ЧК? І адже в результаті мало не огребли по повній: якби не каламутна смерть Сталіна, вислали б усіх на Амур, знищивши еліту. А вже притискати синів Сіона почали безпосередньо рочку з 37-го достопам’ятного. Ну й обмеження “золотої епохи застою”, поміркованого брежнєвського режиму. То чого лізли-то ідіоти 1917 року, звірствували 1919-го?

Взагалі, можна сказати, що всю дорогу від самого від початку, з середини XIX століття на повний зріст, євреї посилено йшли в соціалізм і революцію. Хоч Маркс, хоч Лассаль, хоч хто. Ну це теж зрозуміло: неможливість повністю реалізувати свій інтелектуальний та енергетичний ресурс. Не всім же бути торговцями і лихварями, а більше нікуди й не пускали. Ну ось люди з ідеалами та енергією йшли боротися за світле майбутнє.

Панове мої і страждальці. І Біблія, і Євангеліє, і подальший соціалізм – усе це породження запаленого єврейського мозку і неспокійної єврейської душі. Тяга до організації та подальшої перебудови світу як аспект підвищеної енергетики, потреби в максимальних звершеннях. А щодо єврейського інтелекту і нервової збудливості справа відома. Тому, до речі, з одного кінця в них фізика, а з іншого – скрипочка. Думки й емоції – породження однієї й тієї ж центральної нервової системи. Здатної до сильних збуджень.

Але! Зараз-то, зараз! У нашому, скажімо, 2008 році! Їм чого кортить на рясному і толерантному Заході? Адже нарвуться! Уже рівність, і будь-які роботи та посади, і жодної дискримінації, гуманізм і комфорт – чого ще треба?

Давайте сформулюємо питання чітко. Чому на вільному демократичному Заході євреї майже всі ліваки і борються за зміну суспільства і держави в бік зрівняльного соціалізму з позитивною дискримінацією, що неминуче, обов’язково призведе до погіршення становища євреїв і гонінь на них же?! Або негри з мусульманами сильно євреїв люблять?.. Ви в Сирії не хочете пожити? А на Гаїті? А в Детройті не оселитеся? Ви уявляєте, що буде в разі приходу до влади цих милих меншин? Хавати вас будуть, ням-ням!

У них що, мізки відшибло? Єврейське колективне несвідоме вирішило влаштувати суїцид? Давайте ще простіше: вони всі чого, взагалі охрініли?

Найпростіше – на прикладі Франції, прекрасної Франції, ля белла Франсе. У Марселі євреїв практично не залишилося – місто стало наполовину і більше арабським, мусульманським, там б’ють просто на вулиці, іноді палицями, іноді ножами. Але ж і в Парижі не мед: синагоги під охороною автоматників, єврейські школи аналогічно. Із Франції останніми роками найбільше євреїв виїжджає до Ізраїлю, якщо брати в процентному відношенні. І при цьому! – при цьому! – євреї ліві, виступають за прийом мусульманських біженців і боротьбу з ісламофобією. Хоча затятий антисемітизм в арабському середовищі високий як ніде, практично стовідсотковий. Євреї Франції – за приїзд тих, хто їх ненавидить і мріє вирізати.

Зауважте: за винятком цих божевільних самовбивчих поглядів, французькі (та й німецькі) євреї цілком розумні люди. Добре складають іспити, займаються переважно розумовою працею, досягають різних успіхів і не дають приводів звинувачувати їх у розумовій відсталості. А ось тут – мозок як кнопкою відключили.

…Але в США. Складніше й кумедніше… Євреї традиційно ліві, демократи. Але коли сімдесят років тому їх не приймали до престижних університетів або гальмували по службі – це зрозуміло. Однак півстоліття вже все інакше. Повна рівність і більше того. І єврейська громада – найуспішніша в США.

І ось із цього становища євреї підтримують практично будь-які ліві рухи. Ба більше: часто створюють їх і очолюють. Це стосується комуністичних і соціалістичних партій усіх мастей, Індустріальних робітників світу і Фронту за свободу гомосексуалістів. І тут трапляються чарівні казуси на кшталт:

Молоді лесбіянки єврейського походження на параді гордості ЛГБТ у Чикаго розгорнули райдужний прапор із магендавідом. І їх погнали геть! А тому що люди були різко проти Ізраїлю і тим самим проти євреїв взагалі. Або євреї хочуть підтримати місцевий рух чорних проти панування білої раси – а ті посилають поганих жидів подалі. Від образи померти можна… Волають: ми ж за те саме, за що й ви! А їм у відповідь: без ваших харь обійдемося.

Елементарне запитання: коли (якщо) ці милі африканці, жертви білої влади, самі стануть владою, євреї кому скаржитися будуть? Коли їх будуть випинати звідусіль? Білий антисемітизм сьогодні сильно ослаб, розчинився, офіційно заборонений, законом переслідується, громадською думкою засуджується. Це – за білої влади. За влади чорних і мусульман – вам квиток в один кінець до Гренландії, хлопці.

Зацініть красу картини: євреї боролися за позитивну дискримінацію на користь чорних – і коли в Нью-Йорку треба було звільнити тридцять білих викладачів, щоб на їхнє місце прийняти чорних, то звільнили євреїв. То-то вони обурилися з антисемітизмом!

Євреї США, будучи активною частиною лівих рухів, працюють на хаос у США, розвал інститутів, торжество агресивної дурі та паразитичного світогляду. І переконані, що це прогрес.

Апофеоз задерев’яніння головного мозку – боротьба євреїв за права народу Палестини проти Ізраїлю. Нехай ізраїльтяни підуть звідусіль, звідки їх просять – і тоді все буде мирно і добре. Те, що арабів вчать ненависті до євреїв у сім’ї та школі з дитинства, що всі євреї з ісламських країн давно втекли до Ізраїлю, що Палестина живе коштом Ізраїлю, США і Саудів і вважає за потрібне Ізраїль знищити, не береться до уваги. Що Ізраїль і виник як притулок євреїв, яких гнали і били завжди і скрізь, а вже особливо у Другу світову – не рахується. Не було 2000 років Ізраїлю – і що, дуже добре було вам, дорогі ліві євреї? Немає відповіді з дерев’яного мозку, тільки глухий стукіт.

До розумників не доходить, що не просто немає жодного “народу Палестини”, а що це елементарна філія і проєкт арабського світу: проєкт буферної держави з буферним народом, створений винятково для зручності знищення Ізраїлю: нібито ми ні до чого, ми не воюємо, наші руки розв’язані. Палестина – це тхір, право якого жити в курнику і його гризти захищене вовком і ведмедем.

Але цей ідіотизм усім відомий. Цікавіше інше. Чому євреї підтримують ліві рухи, допомагаючи знищити нинішні США, де євреям добре й узагалі всім добре, – і встановити божевільні порядки соціалізму домінуючих меншин? Що ясно і неминуче призведе до жорстокості, крові, падіння економіки, розрухи, хаосу і громадянської війни? Тому що самі ці меншини жити державою не можуть. Наведіть хоч один приклад за. А проти – скільки завгодно.

Тобто: чому ліві євреї США діють собі і країні на шкоду, не будучи дурнями і самогубцями по життю?

Інакше: чому вони об’єктивно прагнуть результату, якого суб’єктивно не хочуть і навіть на увазі не мають?

…А ось тут слід плюнути на могилу Карла Поппера, потиснути плечима над наївним трактуванням тези про свободу волі та пригадати, що ми – система атомів, які виникли мільярди років тому під час вибухів наднових. І що історія людства – процес об’єктивний, будучи частиною загального процесу еволюції Всесвіту.

Що з цього випливає? Зокрема, необхідної для розуміння того феномена, який ми зараз розглядаємо. Існування – це дія і це зміна. Насамперед зміна в часі. Навіть на клітинному рівні в стані спокою організму відбуваються електричні, хімічні, фізико-хімічні зміни. І що активніше життя як форма існування – то активніші зміни матерії та енергії в одиницю часу.

Якщо ж брати соціальну систему – соціальна система має свої закони існування. Вона проходить фази – зародження, підйом, розширення, плато, пік, спад, загибель. Загалом від тисячі до півтори тисячі років.

І, до речі, тому всі розмови про “кінець історії” і досконалу державу наївні й малограмотні. Це все одно що оголосити людину двадцяти восьми, скажімо, років такою, що досягла вінця та ідеалу своєї форми (що правда) і на цій підставі вважати, що розвиток закінчено і тепер зупиниться (що маячня). Ніякий розвиток ніколи не закінчиться до самого кінця. Закінчується розвиток тільки у тупикових систем, що перетворюються на реліктові досконалості – як таргани. Але генеральний стовбур розвитку зростає завжди аж до загибелі.

…Ми дещо віддалилися від мети нашого скромного міркування. І підійшли до його кінця. Кінець полягає в такому.

Революції, бунти, повалення держав і реформи суспільств – це найпотужніші соціальні дії. Пов’язані, як правило, з діями і суто фізичними, матеріально-енергетичними.

А до чого прагне людина? До максимальних дій, пов’язаних із максимальними відчуттями. Частіше це називають потребою в самореалізації. Викласти всі свої сили, розумові й фізичні, застосувати всі свої розумові можливості й напружити весь емоційний апарат.

Людина прагне великих дій, як метелик на світло! Згорить – але летить на вогонь! Інстинкт її життєвий такий, найголовніший інстинкт. І раціональне міркування тут відключається. Це – кайф, це – треба, і мозок підшукує раціональні пояснення потужному домінуючому прагненню.

То що, основний мотив життя людського ірраціональний? Та ні, цілком раціональний. Тільки на іншому рівні. На загальноприродному, вселенському рівні і в масштабі великих чисел. Будь-яка окрема людина може бути кретином – але людство загалом рухається в природному, заданому Всесвітом напрямку.

І ось євреї, в силу генетики та історії народ підвищеної енергетики, підвищеної інтелектуальної та емоційної збудливості, в силу натури своєї тягнуться до великих дій. Великих звершень. Але і великих змін!

А коли цивілізація і соціальна система побудовані добре, логічно, ефективно, і людям там комфортно – то зміни можуть бути вже тільки на гірше! Але вони задані природою, еволюцією, устроєм Всесвіту і всім ходом речей!

Новатори завжди цікавіші, розумніші, енергійніші за консерваторів. Новатори все будують – консерватори противляться і зберігають те, що є. Але коли все вже розумно побудовано і ресурс цієї системи вичерпано – новатори перетворюються на руйнівників! З вершини всі стежки ведуть вниз!

Адже євреї в основному створили атомну (і водневу) бомбу. Не змовляючись щодо національності, так би мовити. Ну скажіть, що це випадковість, скажіть.

…Ось чому зараз євреї Європи і США працюють на руйнування і знищення нашої цивілізації. В яку вклали чималу свою лепту, починаючи з алфавіту і Біблії. І в якій нарешті домоглися рівності та процвітання. Це приголомшлива трагедія…

Відтоді як їм дали волю – вони на вістрі соціальних бур і реформ. Але напрямок реформи і результат бурі об’єктивно залежать не від них!

Єврей – парадоксальний гібрид землекопа і серфінгіста. Він разюче працьовитий, копіткий і наполегливий. І водночас він норовить осідлати найбільшу хвилю і летіти на її гребені. Але, будучи за натурою не тільки серфінгістом, а й землекопом, він цю хвилю посильно піднімає і підганяє.

Чому стільки євреїв було серед кривавих чекістів російської Громадянської війни і ГУЛАГу? Адже народ радше сентиментальний, ніж жорстокий. А суцільно єврейський Комінтерн!.. А Франкфуртська філософська школа неомарксистів, будь вона проклята, скільки зла Америці принесла?.. А ось великі справи вабили! Привабливість великих справ – а що може бути більшим, ніж вирішувати мільйони доль! – ця привабливість і працювала. Так, інакше це називається реальна влада. А мораль? Ну що мораль, вона революційна, комуністична, її і відформувати можна. Мораль убивць і руйнівників заради міражу, що одурманив гарячі голови до сліпої злоби.

Психічно потужні, активні євреї інстинктивно, нутром, за вдачею своєю прагнуть у ті сфери, у ті течії, де зараз творяться найбільші й вирішальні справи, і завтра ці справи визначать долі країни і світу. Вчені – і чекісти, скрипалі – і фізики, філософи – і банкіри. Реалізовуватися в протилежних галузях! – але максимальною мірою.

Справжня суть єврейства – бути першим хлопцем в окрузі: наречений на будь-якому весіллі, небіжчик на кожному похороні. Що дають? Неважливо – прибіг і встав першим.

…Ось з цього по всьому євреї Заходу не відають нині, що творять. І працюють на самознищення. І у справах своїх не розумніші за неписьменних африканців. Дурніше! – ті хоч свою користь бачать.

Мине час, і все стане на місця. Тільки черепки бризнуть! Антисеміти будуть, як завжди, у всіх бідах цивілізації звинувачувати підлих євреїв, а самі були ніби ні до чого. А євреї, як завжди, будуть сумувати над антисемітизмом і, як завжди, ні на йоту не визнають своєї провини і злочинної дурості.

Але готовий попередити. Якщо все так і далі піде, то потім євреїв будуть сильно бити. І ті, кого вони захищали, і ті, від кого вони відреклися. Одні зі злоби, другі за справу. А євреї знову будуть сильно скаржитися.

Не можу я бачити цих придурків, які руйнують спільний дім і ведуть до влади своїх майбутніх погромників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *