Чи є альтернатива руйнуванню гірських хребтів Карпат?

В Закарпатті на високогірних хребтах планується реалізація кількох проєктів з встановлення вітропарків. При цьому, як єдиний позитивний ефект вказується факт виробництва електроенергії.
Возможно, это изображение гора и текст
Водночас ризики від втручання масштабним будівництвом у чутливу екосистему високогір’я – більш ніж очевидні. Чи є альтернатива? Вона ж на поверхні. Точніше, на даху. Набагато доцільніше і ефективніше в нашій області було б впровадження державної програми з встановлення сонячних панелей у домогосподарствах:
– держава під безвідсотковий кредит, скажімо, на 10 років надає сонячні панелі;
– родина виробляє електроенергію. За використану електроенергію розраховується, наприклад, за ціною генерації кВт атомними електростанціями, що у кілька разів менше за чинний тариф.
Нет описания фото.
Залишок електроенергії завантажується державі у загальну мережу.
До речі, станом на перше півріччя 2021 року Закарпаття було у ТОП-3 областей за кількістю встановлених у домогосподарствах СЕС.
Нет описания фото.
Подібний проєкт реалізується дуже швидко – набагато швидше, ніж будівництво вітропарку, ГЕС, ТЕЦ, додатковий реактор АЕС.
Домогосподарства в очевидному виграші. Держава отримує за короткий термін тисячі «мініелектростанцій» і додаткові обсяги електроенергії за мінімальні витрати. Природа недоторкана. Всі задоволені.
Возможно, это изображение текст
Правда, подібний проєкт має один дуже суттєвий «недолік» – у цій схемі немає олігархів і викачування грошей з бюджету для їх збагачення.

Іштван Цап

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *