Крейсер “Москва” внаслідок атаки ЗСУ після пожежі перекинувся і почав тонути

Уражений російський крейсер “Москва” внаслідок атаки Збройних сил отримав суттєві пошкодження, а після пожежі перекинувся і почав тонути.

Джерело: спікер оперативного командування “Південь” ЗСУ Владислав Назаров, пише Українська правда.

Пряма мова Назарова: “В Чорноморській операційній зоні ПКР “Нептун” уражений крейсер “Москва” – флагман чорноморського флоту Росії – отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути.

Якщо для висадки десанту умови несприятливі, то загроза ракетних атак як з моря, так і з тимчасово окупованого Криму залишається”.

Він повідомив, що за добу на Миколаївському та Херсонському напрямку втрати противника складають 54 вояк та 8 одиниць техніки, серед яких 2 самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню “Град” і танк Т-72.

Збройні сили також знищили військову техніку та склад боєприпасів окупантів.

  • Крейсер “Москва” поряд із патрульним кораблем ЧФ РФ “Василь Биков” були тими, хто погрожував захисникам українського острова Зміїний. На вимогу російського агресора – здатися прикордонники відповіли фразою, яка вже стала легендарною – русский военный корабль иди нах..й!“.
  • Ввечері 13 квітня джерела УП та голова Одеської ОВА повідомили, що українськими протикорабельними ракетами “Нептун” ЗСУ вразили ракетний крейсер “Москва” Чорноморського флоту РФ.
  • На підмогу “Москві”, за даними джерела УП в розвідці, прийшли 4 російські технічні судна. Тоді тривав шторм. Це сталося в районі близько 20 морських миль від острова Зміїний.
  • 14 квітня міноборони Росії підтвердило, що ракетний крейсер “москва” горить, але про причини пожежі там не повідомили – чомусь “здетонував боєзапас”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *