WP: невдача українського контрнаступу викликала оптимізм у Кремлі щодо глобального становища Росії

Кремль натхненний успіхами російських військових у стримуванні українського контрнаступу, пише американська газета Washington Post.

У публікації сказано, що російські еліти почали відчувати набагато більший оптимізм, оскільки тупикова ситуація щодо фінансування Києва виникла як у Вашингтоні, так і в Брюсселі, а українська армія не досягла якихось значних успіхів на фронті.

Підтримка США ізраїльського вторгнення до Гази, за оцінками Москви, також завдала шкоди Вашингтону у багатьох частинах світу та підірвала його глобальні позиції, пише газета.

Офіційні особи в Москві також вважають, що глобальне становище Росії у світі покращує зростання торгівлі з Китаєм, військове співробітництво з Іраном, дипломатичні контакти в арабському світі та розширення блоку БРІКС (куди нещодавно вступили Іран, Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет та Ефіопія), повідомляють автори.

Віра, що становище Росії в економіці та військовій сфері виявилося стійкішим, ніж очікував Захід, зміцнила позиції Володимира Путіна всередині країни напередодні березневих виборів президента, пише газета.

Особливо це помітно серед деяких членів російської еліти, яка вже давно виявляє скептицизм щодо війни в Україні та майбутніх виборів, а також стурбована наслідками західних санкцій, зазначає видання.

«У російській еліті відбулася певна консолідація. Є очікування, що ситуація надалі зміниться на користь Росії», — наводить газета слова російського вченого, близького до дипломатичних кіл країни.

Представники європейських служб безпеки погоджуються, що Росія багато в чому є партнером Китаю, але не можуть оцінити, наскільки Китай сам зацікавлений у підтримці Кремля.

Але Росія починає посилено використовувати своє глобальне становище для підриву позицій Заходу, зокрема на Близькому Сході, вважають європейські урядовці.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *