Через дурного союзника Україна може залишитись без можливості продовжувати війну – The Atlantic

Поки Україна продовжує боротися з агресією Росії, світ починає забувати про страх війни, займаючись власними проблемами. У результаті через такого несерйозного та дурного союзника, як США, українські війська можуть втратити можливість продовжувати боротьбу.

Таку думку висловила американська журналістка, історикиня та письменниця Енн Епплбаум у статті для журналу The Atlantic. За її словами, поки світ заявляє про “тупикову” ситуацію на фронті, Україна залишається такою ж сміливою й винахідливою, як і на початку повномасштабного вторгнення.

Водночас українські Збройні сили наразі дуже обмежені у боєприпасах і все може призвести до того, що в них просто не лишиться можливості продовжити боротьбу.

Через дурного союзника Україна може залишитись без можливості продовжувати війну – The Atlantic

“Ще глибша і ширша хвиля удару призведе до росту усвідомлення того, що США є не просто ненадійним, а несерйозним союзником. Дурний союзник. ЄС витрачає на Україну більше грошей, ніж американці. Але поки що не може виробляти стільки, скільки в США є на складах”, – пише Епплбаум.

На її думку, коливання Вашингтона щодо передачі Україні військової допомоги переконують союзників у “політичній некомпетентності” США і посилають сигнал РФ і Китаю про те, що Сполучені Штати “є державою, що вироджується, вимирає”.

“Для зовнішнього світу ніяка логіка цих рішень не має сенсу. Усе, що вони бачать, – це те, що американська політична система була захоплена і виведена з ладу радикальною проросійською фракцією на чолі з Трампом – опальним експрезидентом, який використав насильство та обман, щоб намагатися залишитися на посаді”, – пише журналістка.

Епплбаум переконана, що Трамп намагається використати питання України, щоб повернути собі крісло президента:

“Його мотиви відверто егоїстичні: він хоче, щоб кордон між США та Мексикою залишався хаотичним, щоб він міг використати це питання у своїй кампанії. Він не хоче, щоб Байден отримував вигоду з якогось можливого рішення чи прогресу. І йому байдуже, що в результаті в Україні закінчаться боєприпаси”.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *