Віктор Орбан про саміт НАТО: Нам вдалося відстояти національні інтереси Угорщини!

Прем’єр-міністр повідомив: «Угорщина не вводитиме війська в Україну, домовилися, що ми не даватиме зброю, і зброя не може проходити через нашу  територію до України. НАТО також вирішило, що блокади повітряного простору над Україною не буде».

Прем’єр-міністр сказав: «Саміт НАТО завершився, на якому вдалося відстояти угорську позицію та угорські національні інтереси.»

«Угорщина не направить солдатів в Україну, прийнято, що ми не надамо зброю, і зброя не може проходити через нашу територію до України». – сказав Віктор Орбан.

Він додав: «Ми змогли прийняти це, тому що НАТО мала спільну позицію, згідно з якою найважливіша спільна мета НАТО полягала в тому, щоб війна жодним чином не перетинала кордони України, тому ми також відкинули ідею блокади повітряного простору».

Блокування повітряного простору може бути навіть причиною військового зіткнення

З початком російсько-української війни запровадження так званої безпольотної зони стає все більш поширеним явищем. Така пропозиція нещодавно була на порядку денному зустрічі міністрів закордонних справ ЄС. Але що це означає і які можливі наслідки?

Віктор Орбан сказав, що блокада повітряного простору над Україною це теж  саме, що і повітряна війна, але цього не відбудеться. За словами прем’єр-міністра, це хороша новина для Угорщини.

Він пояснив, що ухвалено рішення про посилення сусідніх з Україною країн: сили НАТО будуть перекинуті до Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі з метою оборони. Війська «разом з угорськими збройними силами гарантуватимуть мир та безпеку Угорщини та угорського народу», — наголосив Віктор Орбан.

hirado.hu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *