Мав честь відвідати «колгосп» Лідії Ізовітової, який офіційно називається «Радою адвокатів України». Ч. 2

15-16 грудня 2023 року в Ужгороді під головуванням голови Національної асоціації адвокатів України (НААУ) та Ради адвокатів України (РАУ) Лідії Ізовітової відбулося засідання РАУ, на яке був запрошений і я, Степан Сікора. Про причину запрошення я написав у своїй статті Мав честь відвідати «колгосп» Лідії Ізовітової, який офіційно називається «Радою адвокатів України». Ч. 1.

Тому зараз скажу коротко. Враження було таке, що потрапив я не на засідання високоповажної організації, якою я вважав РАУ, а на якісь «колгоспні збори», головою яких була Лідія Ізовітова. Спочатку мене протримали більше півтори години в коридорі, а потім коли мене, нарешті запросили, то мені з самого початку було заборонено записувати на диктофон ту частину засідання, на якому я був присутній. Причина? Як пояснив мені заступник голови «колгоспу» Валентин Гвоздій, що в час воєнного стану треба берегтись від всяких можливих провокацій, які можливі з боку «російського агента» діда Сікори, який виявляється користується електронною поштою з доменом yandex.ru. в своєму блозі на сайті Mukachevo.net. Мені прийшлось подякувати Гвоздію за відвідування мого блогу: Удостоївся «великої честі».

Хто такий Валентин Гвоздій я повторятись не буду. Я досить детально про це написав у першій частині своєї публікації.

І все таке мене заінтригувало, чому керівництво РАУ боїться гласності. Дещо прояснилось, коли на офіційному сайті НААУ прочитав виклад виступу Лідії Ізовітової на засіданні РАУ 15 грудня 2023 року в Ужгороді:

«Ще один елемент наступу на адвокатуру, на думку Лідії Ізовітової, це спроби криміналізувати діяльність адвокатів, що залишилися на тимчасово окупованих територіях. У парламенті її хочуть прирівняти до злочину колабораційної діяльності». «Але давайте разом поміркуємо у такому напрямі: колабораціонізм – це співробітництво з владою ворога. А адвокатська діяльність – професійна, незалежна від держави. Вона жодним чином не пов’язана ні з політикою, ні з пропагандою, ні з агресією, – пояснила вона. – Більше того, саме на адвокатуру за Конституцією покладено реалізацію права кожного на правничу допомогу. Тож виходить, громадян, які залишилися на ТОТ (яка є Україною), позбавляють конституційної гарантії. А адвокатів, які наважаться виконувати Конституцію, пропонують карати як злочинців».

Прочитав декілька раз цю «юридичну нісенітницю». Невже Заслужений юрист України та ще й доктор юридичних наук, якою є Лідія Павлівна Ізовітова, не дружить з елементарною логікою? Чи може свідомо і легально покриває тих адвокатів, які залишились на ТОТ і пішли на співробітництво з ворогом? Можна допустити одне і друге.

Чи може український адвокат, який занесений в Єдиний реєстр адвокатів України (ЄРАУ), при отриманні свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю склав, присягу адвоката, виступати в якості захисника українських громадян в російських, окупаційних судах, та ще під час війни?

Відповідь очевидна: не може. Адвокатом в росії може бути тільки громадянин росії або колаборант, який зрадив свою Батьківщину, прийняв присягу, як російських адвокат. Іншого в росії не дано. І це доконаний факт, але тільки не для подруги зрадника України Віктора Медведчука Лідії Ізовітової. На її думку «…адвокатів, які наважаться виконувати Конституцію на ТОТ, пропонують карати як злочинців».

І як же колаборанти «адвокати» збираються виконувати Конституцію України на ТОТ?

Цікаво б почути конкретну відповідь від самої Лідії Павлівни.

Хоча… До рук мені потрапив з інтернету досить цікавий документ. Цей копія листа, за підписом голови НААУ Лідії Ізовітової адвокату Халілову М. Л.:

02 квітня 2014 року (прим. автора публікації: Крим уже на той час був окупований росіянами)  Рада адвокатів України прийняла рішення № 27 «Про створення робочої групи по вивченню стану прав адвокатів АР Крим».

З метою виконання завдань і функцій органів адвокатського самоврядування відповідно до рішення Ради адвокатів України від 02 квітня 2014 року № 27 та розпорядження Голови НААУ, РАУ від 20 червня 2014 року № 27, представниками робочої групи по вивченню стану дотримання професійних прав адвокатів України на території АР Крим проведено розширену перевірку діяльності органів адвокатського самоврядування АР Крим.»

Перечитав декілька раз цього офіційного листа за підписом Лідії Ізовітової і задав собі одне просте і логічне запитання: Як «супер агенти» НААУ і РАУ за завданням Лідії Павлівної вивчали стан «дотримання професійних прав адвокатів України на території АР Крим» і для цього було  «проведено розширену перевірку діяльності органів адвокатського самоврядування АР Крим.»?

Приведена мною цитата з офіційного листа Ізовітової – це просто злісне знущання з свого колеги адвоката пана Халілова, який, якщо судити з його прізвища, є кримським татарином і, видно, переживав за своїх колег та соплемінників, які залишились на території окупованого Криму.

Яким чином Ізовітова і її «колгосп» провела «розширену перевірку діяльності органів адвокатського самоврядування» на окупованій території АР Крим?

Чи можуть, взагалі, українські органи адвокатського самоврядування проводити свою професійну діяльність на окупованій території? Безглузде запитання, чи не так? Але тільки не для доктора юридичних наук Лідії Ізовітової, як ми бачимо з процитованого нами листа.

Чим більше знайомлюсь з офіційними документами, які видає НААУ і РАУ тим більше переконуюсь в низькому професіоналізму керівників цих двох громадських організацій.

В наступній публікації я продовжу підтверджувати,  тільки що висловлену думку про низький професійний керівників НААУ і РАУ, ще одним офіційним документом. Це «Рішення №131 «Про результати заяви Сікори С.І. щодо надання, на його думку, недостовірних відомостей Олексієм Фазекошом для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю від 15-16 грудня 2023 року».

Але вернімось до нашого «колгоспу» імені Лідії Ізовітової, на засідання якого я був запрошений.

Нарешті, коли вже члени «колгоспу» повірили, що запрошений дідо Сікора не «російський агент», а блогер, шеф-редактор інтернет-видання fenixslovo.com, я отримав дозвіл виступити і зачитати заяву, яку я по електронній пошті відправив ще 20 жовтня 2023 голові НААУ та РАУ Лідії Павлівні Ізовітовій. Зміст заяви переповідати не буду. Про афериста і шахрая, псевдоадвоката Олексія Фазекоша читач, може прочитати в серії моїх публікацій на сайті fenixslovo.com та мій блог на сайті Mukachevo.net і  подивитись відеофільми в ютубпрєкті «Актуальне з Степаном Сікорою». Цікавив було поводження самих «членів колгоспу» під час мого виступу і після.

На засіданні РАУ був присутній і голова КДКА Закарпатської області Петро Немеш і я вважав, що буде цілком логічним і етичним не тільки висловити свою позицію відносно видачі свідоцтва про зайняття адвокатською даною структурою в листопаді 2010 року Олексію Фазекошу, але спитати про це самого Петра Федоровича. Його відповіді я так і не зміг почути.

Пролунав грубий окрик «голови колгоспу» Лідії Ізовітовою: «Ми не для того вас запросили на засідання РАУ, Степане Ілліч, щоб ви задавали питання членам РАУ, а для того щоб ви розповіли, чому ви вважаєте, що голова Ради адвокатів Олексій Фазекош не отримував свідоцтво адвоката в 2006 році.»

Мені раптом здалося, що потрапив я вже  не на «колгоспні збори», а на якесь судилище, на якому я вже був обвинувачуваним, а не запрошеним.

Цілком логічним була моя відповідь і запитання: «Шановна Лідія Павлівно, чому Ви, перед тим, як дати можливість мені висловити свою думку відносно шахрая і афериста Фазекоша, не ознайомили мене з регламентом засідання РАУ та правилами, якими має дотримуватись запрошений? Чи може Петро Федорович скаже, на Вашу думку, що небудь зайве? Чому Ви боїтесь того, що я буду задавати незручні питання членам РАУ, а не вони мені?»

Відповіді я на свої запитання так і не отримав.

«Колгоспі збори» є «колгоспними зборами», на яких панувала не повага до запрошеного і бажання докопатись до істини, а бажання образити і принизити. І членам «колгоспу», більшість яких за віком годяться мені в сини або доньки, було дуже далеко до етичної поведінки інтелігентних людей. Інтелігентністю від «членів колгоспу», навіть, не «пахло». Це вже були не «колгоспні збори», а театр абсурду.

І ось наступив момент, коли «члени колгоспі» почали задавати мені запитання. Відчуття театру абсурду тільки підсилилось ще тим, що ні один з «запитальників» не представився. Просто Особа 1, як потім дізнався, що це був секретар РАУ Ігор Колесников, вирішив з «кар’єра» ошелешити діда Сікору:

– А чи знайомі ви з тією особою, яка нас критикує в соціальних мережах і називає нас нелегітимними?

Я: – Пане добродію, бажано спочатку представлятись, коли задаєте питання незнайомій людині. Це по перше. А по друге, а не гадалка, щоб вгадувати про яку особу ви говорите. А по третє, ваше запитання, на мою думку, не має ніяке відношення до проблеми, яку ми розглядаємо і обговорюємо. Хоча, можливо, пане добродію, ви мали на увазі адвокатесу Ларису Криворучко, до якої, як я бачу, ви дуже не байдужі? Чи може я помиляюсь? З Ларисою Сергіївною я особисто ще не знайомий, але, надіюсь, що найближчим часом познайомлюсь. Високоерудована, інтелектуальна жінка, яка вартує того, щоб її поважали і до її думки прислухались, а не позбавляли свідоцтва адвоката через маріонеточне ККДА Закарпатської області….

На жаль, наш діалог з Особою 1 прирвав істеричний викрик Особині 2, яскраво нафарбованої блондинки, так років 40-45, яка сиділа напроти мене:

-Дивіться, дивіться, що пише Криворучко у фейсбуці: «я чекаю з засідання РАУ адіозапис. Буде цікаво». Може Сікора, не дивлячись на заборону, таємно записує нас? Треба його обшукати…

Мене вже ця істерика почала тішити і смішити. І тим більше, щоб багато «членів колгоспу» почали підтримувати Особиню 2.

Скільки мало бути страху і боягузства перед Ларисою Криворучко в цих «колгосників», якщо вони готові були опустись «нижче плінтуса», насильно обшукати мене. І це готові були зробити люди, які вважають себе «елітою адвокатури України».

Особа 3, який сидів поряд Василем Васильовичем Кешелем (представником в РАУ від Закарпатської області) вирішив приголомшити мене, фізика за освітою, своїми  знаннями юриспруденції:

-А чи знаєте ви, що є рішення суду, в якому доведено, що Фазекош в 2006 році здавав кваліфікаційні іспити, проходив стажування і отримав свідоцтво адвоката. І це рішення вступило в законну силу.

Я: – Пане, а чи знаєте ви, що є рішення суду, яке «вступило в закону», що ви злодій? І чи можуть  кримінальні діяння підпадати під преюдицію? А підробка свідоцтва адвоката підпадає під ст. 358 ККУ, чи не так?

Особа 3 обурився, звичайно: – Що за провокація? Як ви смієте називати мене злодієм?

Я: – Пане, а як Ви, професійний юрист, можете називати адвокатом людину, яка в 2006 році маючи тільки диплом бакалавра «Міжнародні відносини», не маючи вищої юридичної освіти, ніби то законно отримав свідоцтво адвоката тому що є замовна постанова суду, яка між іншим, була оскаржена Вищим адміністративним судом України? Ваше некоректне висловлювання вартує моє некоректної відповіді…

Таких «перлів» діалогів і істеричних монологів а можу привести багато. Та, думаю, що й цього достатньо, щоб зрозуміти, що адвокати України є заручниками «колгоспу», якими, на жаль, є НААУ і РАУ.

В наступній частині моєї публікації я проаналізую «високопрофесійне», на жаль, тільки в лапках, рішення №131 РАУ і НААУ від 15-16 грудня, яке станом на 24 січня ще так не отримав. Правда, шахрай і аферист Фазекош, цієї недолугою, з юридичної точки зору, писаниною погрожує мені якимось кримінальним переслідуванням з боку прокуратури.

Гірько і смішно, коли такі, як фазекош та Ізовітова, що  опустилась до рівня неука, афериста,шахрая, продовжують держати в заручниках майже 70 тисячний корпус адвокатів.

Зрадник Медведчук продовжує «правити балом» в адвокатурі України… А це вже не смішно.

Продовження слідує…

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *