Мав честь відвідати «колгосп» Лідії Ізовітової, який офіційно називається «Радою адвокатів України». Ч. 1

А якщо точніше, то мені здалося,  що голова РАУ Лідія Ізовітова ввімкнула «машину часу» і я, як би повернувся на 35 років назад і опинився на «колгоспних зборах».

Передісторія

20 жовтня 2023 року я звернувся електронною поштою з Заявою про правопорушення, які здійснив голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош до голови Національної асоціації адвокатів України Лідії Ізовітової. Подав копії відповідних документів.

Ось уривок з моєї Заяви:

“Олексій Андрійович Фазекош на момент «отримання» свідоцтва адвоката (21 грудня 2006 року) не мав вищої юридичної освіти, тому не міг мати «стаж роботи в галузі права не менше двох років», не складав кваліфікаційний іспит, не проходив стажування, не отримував свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю. В особовій справі Олексія Фазекоша відсутні відповідні документи. Враховуючи те, що при створені  профайла Олексія Андрійовича Фазекоша в ЄРАУ були грубо порушенні відповідні вимоги до створення профайла, які передбачені ст. 17 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також п. п. 3.1 та 3.2 Рішення НААУ №74  від 22.08.2022 року  та Рішення НААУ №64 від 20.05.2023 року

ПРОШУ,  

керуючись п. 5 ст. 32 Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність, припинити право на заняття адвокатською діяльністю Олексія Андрійовича Фазекоша, голову Ради адвокатів Закарпатської області, у зв’язку з тим, що встановлено  факт надання недостовірних відомостей для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складення присяги адвоката України та анулювати профайл Олексія Фазекоша в ЄРА» 

Чекав майже два місяці на офіційну відповідь на мою заяву.

29 листопада 2023 року 2023 року мені передзвонив заступник голови Ради адвокатів України Олексій Кухар і запропонував зустрітись з ним та комісією, які ніби то була  створена для розгляду моєї Заяви. Запропонував зустрітись 14 грудня в Ужгороді, в готелі «Ужгород», напередодні виїзної наради РАУ, яка мала відбутися 15 грудня 2023 року в Ужгороді.

14 грудня ми зустрілись з Олексієм Івановичем і обговорили всі питання, які були викладені в моїй Заяві. Пан Кухар підкупив мене своїм інтелектом та щирістю.

Мені було запропоновано виступити на засіданні Ради адвокатів України 15 грудня  та  пояснити членам ради – чому і на якій підставі я вважаю, що Олексій Андрійович Фазекош не є адвокатом і 21.12.2006 року не отримував свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, так я у 2006 році не мав вищу юридичну освіту.  

Я прийняв запрошення. Мій виступ був запланований на 17.00 год.

Я приїхав вчасно і…

Потрапив на «колгоспні збори», на яких «головувала» голова «колгоспу» Лідія Ізовітова 

Здавалось, що голова РАУ Лідія Ізовітова ввімкнула «машину часу» і я, як би повернувся на 35 років назад і опинився на «колгоспних зборах», а не на засіданні Ради адвокатів України.

Прийшлось 72 річному діду з паличкою простояти півтори години під дверима конференц-залу, в якому проходило засідання Ради адвокатів України, переважна більшість членів якої мені по віку годяться в дочки або сини.

Але це так – ремарка. В житті й не таке вдалося пережити. Пережив і ці півтори години приниження: хай дід знає своє місце.

Нарешті  запросили до зали та запропонували присісти в кінці столу, як учневі, що провинився, і якого саджають на задню парту.

Відчуття «колгоспних зборів» появилось з першої хвилини моєї присутності на нараді РАУ.

Включив диктофон, як звичайно це роблю при таких публічних і офіційних зустрічах. Але тут пролунав крик «голови колгоспу» з президії:

– Степане Іллічу, хто Вам дозволяв записувати?

– Ніхто, я думав, що знаходжусь на засіданну публічної організації, якою, на мою думку, є Рада адвокатів України, еліта адвокатури України, якій немає що ховати від своїх майбутніх клієнтів. Але бачу, що потрапив на якесь секретне засідання громадської організації, якою є РАУ. Прошу вибачити й поставити на голосування це питання, Лідіє Павлівно!

Питання було поставлене на голосування і прогнозовано проголосовано проти аудіозапису мого виступу на нараді РАУ.

Відчуття присутності на «колгоспних зборах» почало закріплятись.

Більшу наочно позицію «колгоспних зборів» стосовно запрошеного гостя (мені вже, правда, почало здаватись, що це я напросився за засідання РАУ і зовсім не бажаний  тут гість)  висловив Валентин Гвоздій, заступник голови «колгоспу», а за сумісництвом ще голова наглядової ради Укргідроенерго (а може навпаки) зі «скромною» зарплатою, яка, кажуть його недруги, 10 тис. дол. США і це в період жорсткої та важкої війни з росією.

Віцеголова почав «виховну бесіду» з «російським агентом» дідом Сікорою

– Пане добродію, а чи ви знаєте, що в часи воєнного стану ми повинні бути дуже пильними до різних провокацій з боку агентів Москви. Я знаю, що ви теж один з таких агентів, тому що користуєтесь російською пошуковою системою Яндекс та електронною поштою stepansikora@yandex.ru.

Мені почало вже здаватись, що я потрапив не на «колгоспні збори», а на виставу якогось любительського театру абсурду, в якому пан Гвоздій грає одну з основних ролей, правда, дивлячись на себе в дзеркало.

І це при тому, що Інтернет заповнений інформацією про зв’язки Валерія Гвоздія та його підприємств з підприємницькими структурами росії.

Клоунська витівка Гвоздія мене розвеселила і я відчув, що потрапив в знайому і комфортну для себе «стихію», з якої я вийшов більш як десять років тому, коли пішов на пенсію, як державний службовець.

Мабуть, пан Гвоздій не знав, що має справу з людиною, якій прийшлось проводити сесії ради, на якій були присутні 72 депутати з різною політичною орієнтацією: від “Нашої України” до СДПУ(о) і не тільки проводити, а добиватись того, щоб приймалися необхідні рішення для громади. А це було не легко. Це був не той “колгосп”, який зараз організувала Лідія Ізовітова.

Мабуть, пан Гвоздій не знав, що має справу з людиною, яка безпосередньо приймала брала участь у скандальних Мукачівських виборах, коли обирала міського голову і які прославились на весь світ погромами виборчих дільниць та побиттям народних депутатів.

Мабуть, пан Гвоздій не знає, що  в тих виборах “приймала” участь і представниця Віктора Медведчука,  Лідія Павлівна Ізовітова, яка “курувала” Мукачівський міськрайонний суд.

Мабуть, пан Гвоздій не знає, що Лідія Ізовітова з охапкою судівських документів, щоб  не потрапити в руки народних депутатів від “Нашої України”, все при тих же мукачівських виборах, хотіла вистрибнути з вікна третього поверху Мукачівського суду. Якби не миттєва реакція народного депутата Віктора Балоги, то, мабуть, ці “колгоспні збори” проводила б  інша людина, може й Валентин Гвоздій.

Та повернемось до наших “колгоспників”.

Чекав, що Лідія Павлівна відповідним чином відреагує на хамський випад свого заступника стосовно гостя. Не дочекався. Прийшлось самому відреагувати:

– Пане, по перше, коли інтелігентна і вихована людина починає розмову з незнайомцем, то вона представляється. Ви не представились. Роблю відповідний висновок. Дякую, що вивчили мої публікації в інтернеті, в тому числі й мій блог на сайті Mukachevo.net. та знайшли там у моєму профайлі відомості про електронну пошту stepansikora@yandex.ru, якою я не  користувався вже майже 10 років бо, з самого початку АТО всі домени російських сайтів заблоковані на території України, в тому числі й домен yandex.ru. І Ви це, як людина, яка до сьогоднішнього дня має ділові стосунки з російськими партнерами, це дуже добре знаєте. А якщо ви вже виявили “шпигуна”, то чому не звернулись в СБУ? Чи може вже звернулись?

В залі наступила тишина.

– Шановна Лідіє Павлівно, може я вже почну чи ваш заступник буде продовжувати імпровізований допит — чи я російським шпигуном, чи ні?…..

Нарешті, шановна Лідія Павлівна дала надала слово своєму заступнику Олексію Кухарю, який мене представив членам РАУ і  розповів ради чого мене запросили на засідання РАУ.

Але про це в наступній публікації. Буде цікаво. Це тільки початок…. 

Степан Сікора

Фото з відкритих джерел.

Інформаційна довідка. Хто ти – Валентин Гвоздій – віцеголова “колгоспу” Лідії Ізовітової?

Валентин Гвоздій: український адвокат, заступник голови РАУ,  голова Наглядової ради «Укргідроенерго» та заслужений юрист України. Чудовий набір як для частини “української еліти”. Журналісти Bavovna UA розбиралися — звідки у чиновника “Укргідроенерго” мільйонні статки та про сумнівну “чорну” репутацію через співпрацю з РФ….

У 2020 році він задекларував 1,32 млн грн гонорару в «Укргідроенерго», 554 тис. грн зарплати в юрфірмі «Гвоздій та Оберкович», 2,49 млн грн дивідендів та 4,9 млн грн доходу від підприємницької діяльності. Водночас він володіє маєтком площею 436,8 кв. м за 10,7 млн грн, будинком на 145,1 кв. м за 1,7 млн гривень та квартирою площею 52,5 кв. м за 479,1 тис. грн, а також має земельну ділянку на 1299 кв. м, автомобіль Mercedes-Benz моделі S600L за 871,6 тис. грн та колекцію коштовних годинників.

У 2021 році у НАЗК за результатами аналізу ризиків у деклараціях цифровими інструментами виникли питання до відповідності статків Гвоздія його офіційним доходам – відтак голова Наглядової ради «Укргідроенерго» потрапив до списку чиновників, щодо яких було розпочато перевірку декларацій.

А це тільки мізерна частина інформації, яку можна знайти у відкритих джерелах інтернету, але і з них можна зробити висновок, що  мільйонер Гвоздій заробив частину своїх статків співробітничаючи  з російськими бізнесовими структурами.

Як говорить українське прислів’я: “Злодій кричить: лови злодія!”

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *