Відтепер оплату за розподіл газу необхідно платити ТОВ «ГАЗМЕРЕЖІ»

З 1 січня послугу з розподілу (доставки) природного газу у Закарпатській області надає ТОВ «ГАЗМЕРЕЖІ». Дію ліцензії АТ «Закарпатгаз» припинено.

Що змінилося для споживачів газу на Закарпатті? Практично нічого. З 1 січня змінюються лише способи передачі показників лічильника та банківські реквізити для оплати послуг.

Які реквізити вказувати при оплаті послуги з розподілу газу?

У зв’язку зі зміною Оператора газорозподілу оплату за послуги потрібно здійснювати за новими реквізитами Закарпатської філії ТОВ «ГАЗМЕРЕЖІ»:

  • ЄДРПОУ: 45365917
  • п/р для побутових споживачів (населення): №UA853123560000026031301007458
  • п/р для непобутових споживачів (юридичні особи): №UA903123560000026032300007458

 Зверніть увагу: якщо споживач має борг за розподіл природного газу перед АТ «Закарпатгаз», його потрібно сплатити за старими реквізитами.

Чи змінився тариф на розподіл з 1 січня?

Тариф на розподіл газу у новому році не змінився і становить 2,388 грн з ПДВ. При цьому суми в платіжках залежатимуть від споживання впродовж минулого газового року. Цей період містить так звані «опалювальні місяці» і є ключовими, адже за кількістю спожитого газу в цей період вираховується плата за послугу з розподілу (доставки) на наступний календарний рік. Газовим роком називається період з 1 жовтня поточного року по 30 вересня наступного.

Тобто для розрахунку щомісячного платежу за розподіл газу на 2024 рік береться кількість спожитого газу в попередньому газовому році (з 1 жовтня 2022 року по 30 вересня 2023 року).

Щомісячний платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і не залежить від опалювальної площі, а тільки від спожитих кубів та зареєстрованих приладів.

Які є способи оплати послуги з розподілу газу?

Для зручності пропонують обрати один зі способів розрахунку: каси банків; каси Укрпошти; додатки «Приват24» і Ощад «24/7»; термінали EasyPay.

Незабаром на офіційному сайті «ГАЗМЕРЕЖ» https://my.grmu.com.ua/ почне працювати Особистий кабінет, тож споживачі зможуть вносити показники лічильника, оплачувати послугу та відстежувати стан рахунку звичним способом.

Що таке послуга з розподілу (доставки) природного газу?

Послуга з розподілу газу – це комплекс робіт, який до 1 січня проводило АТ «Закарпатгаз», а відтепер – Закарпатська філія ТОВ «ГАЗМЕРЕЖІ». Цей комплекс робіт включає: роботу аварійно-диспетчерської служби у форматі 24/7; обслуговування та утримання газових мереж та газорозподільного обладнання; повірку, ремонт та заміну лічильників; придбання матеріалів; оплату праці фахівців, які щодня підтримують роботу газорозподільної системи на належному рівні тощо. Крім того, підприємство інвестує в реконструкцію і модернізацію газових мереж. Частина коштів спрямовується на придбання технологічного газу, необхідного для транспортування блакитного палива до споживачів під відповідним тиском. Усі ці витрати контролюються НКРЕКП.

* * * * *

Закарпатська філія ТОВ «Газмережі» пропонує підписатися на офіційні сторінки у соціальних мережах, аби вчасно отримувати актуальну інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *