Підготували для вас підбірку результатів антикорупційних органів у грудні. Хто наступний? Олексій Фазекош?

Отже, НАБУ, САП і ВАКС минулого місяця:
 ВАКС засудив до 7 років позбавлення волі голову Тиврівського суду Вінницької області Ратушняка, якого НАБУ та САП викрили на хабарі у 4620 доларів.
 ВАКС визнав ексзаступника керівника Держекспортконтролю Головатого винним у вимаганні 300 тисяч доларів. Його засудили до 10,5 років позбавлення волі.
 ВАКС визнав ексголовного інженера Миколаївоблтеплоенерго Бородіна винним у заволодінні 1,7 млн грн. Його засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 ВАКС засудив голову курченківського ПАТ “Реал Банк” Агафонова до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Агафонов переховується за кордоном.
 Апеляція ВАКС підтвердила вирок ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Гримчаку у вигляді 10 років позбавлення волі.
 Апеляція ВАКС змінила вирок щодо судді Мукачівського суду Пака і зменшила покарання із 7 до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його спільник отримав 4 роки позбавлення волі.
 Апеляція ВАКС підтвердила вирок колишнім співробітникам СБУ у Вінницькій області Музикіну та Черняку: 8 років колонії.
 Апеляція ВАКС підтвердила покарання в 3,5 років позбавлення волі для ексголови Державіаслужби Антонюка.
 Верховний Суд підтвердив вирок ВАКС ексдепутату Харківської міськради Аббасову: 3,5 роки ув’язнення.
 Апеляція ВАКС виправдала фігурантів справи про зловживання під час будівництва Охматдиту, яких перша інстанція засудила до 5 і 4 років позбавлення волі.
 ВАКС залишив ексголову Верховного Суду Князєва під вартою, але зменшив розмір застави до 27 млн грн.
 ВАКС обрав запобіжні заходи чотирьом суддям Київського апеляційного суду, яких підозрюють в отриманні 35 тисяч доларів хабаря.
 Апеляція ВАКС не дозволила поховати перший епізод справи “Роттердам+” на 19 млрд грн та скерувала справу на повторний розгляд.
 НАБУ завершило розслідування у справах, зокрема щодо:
 народного депутата від Слуги Народу Гунька про нібито одержання ним 85 тисяч доларів хабаря.
 в.о. голови Комінтернівського райсуду Одещини, викритого на одержанні хабаря у 50 тисяч грн.
 екскерівника Харківського державного авіаційного підприємства про заподіяння збитків на 36 млн грн.
 НАБУ і САП скерували до суду низку справ, зокрема:
 щодо нардепки від Слуги Народу Марченко, яку обвинувачують у допомозі з виїздом за межі України за гроші.
 стосовно чиновника Укрзалізниці Онисимюка, який нібито отримав неправомірну вигоду у вигляді Toyota Camry вартістю понад 1,6 млн грн.
 щодо колишнього в.о. начальника департаменту держзакупівель Міноборони Ступака та ексзаступника міністра оборона Халімона, яких обвинувачують у завданні 12 млн грн збитків при закупівлі харчування для ЗСУ.
 Колишній депутатці від ОПЗЖ Королевській оновили підозру щодо недекларування нерухомості у Київській області та в росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *