7 життєво цінних порад і уроків, від античних фахівців “управління часом”

Використовуючи їх у сучасних умовах, можна домогтися відмінних результатів!

Уміння планувати і правильно розподіляти власний час — важливе досягнення сучасної людини. Помилково вважати, що бажання підвищити продуктивність з’явилося тільки в період розвитку промисловості та бізнесу. Це питання постійно порушували провідні античні філософи у своїх безсмертних трактатах.

Відомий публіцист і письменник Даріус Фору стверджує, що бажання правильно розподіляти сили і час закладено в людині від природи. Він вказує на 7 цінних порад та уроків “керування часом” від античних мислителів, що прославилися в галузі науки та філософії. Використовуючи їх у сучасних умовах, можна домогтися чудових результатів.

Найкращі поради від мислителів античності

Багато людей проводять вільний час за переглядом однотипних серіалів і передач, годинами гортають стрічку в соціальних мережах. Вони впевнені, що їхні часові ресурси безмежні, вони встигнуть зробити роботу і розв’язувати особисті питання. Поступово такий режим затягує, привчає до ліні та незібраності.

Якщо відсутнє просування кар’єрними сходами, життя стало одноманітним і нудним, переконайтеся, що правильно розподіляєте власний час. Найчастіше години й дні витрачаються на короткочасні розваги, які не несуть користі, призводять до невдоволення собою.

Даріус Феру виокремив 7 уроків від філософів античності, які можна використати для планування власного часу та покращення продуктивності.

Не намагайтеся робити занадто багато

Великий Сократ сказав: “Бійтеся безпліддя завантаженого життя“. Можна займатися кількома справами одночасно, але навряд чи такий підхід дасть хороший результат. Важливо зрозуміти, що кількість — не означає якість. Беріть стільки проєктів, скільки ви зможете зробити без поспіху, не розпорошуйте увагу, не намагайтеся перевантажувати себе понад норму.

7 жизненных уроков от античных философов

Щодня робіть 3 важливих завдання

На думку мислителя Платона: “Маленьке звершення краще за великий провал“. Розбивайте великі проєкти й цілі на маленькі етапи, складіть розклад на кілька тижнів вперед. Щодня виконуйте поставлену норму. Це правило працює під час вивчення мов, нових професій і навичок, допомагає виробляти хороші звички до праці.

Отримуйте задоволення від процесу

Ще Аристотель сказав: “Працюючи із задоволенням, ви робите результат досконалим“. Якщо ставити цілі і змушувати працювати себе тільки для їх виконання, швидко настає емоційне вигорання. Вчіться отримувати від обраної справи моральне задоволення, не думайте про бажання. Радійте кожному успішному проєкту чи виконаній стадії, що стимулюватиме та мотивуватиме, даватиме енергію для подальшого просування вперед кар’єрними сходами.

7 жизненных уроков от античных философов

Позбавляйтеся дрібних перешкод

Робіть менше, але краще” – золотий девіз від Марка Аврелія. Успішні підприємці знають, що для якнайшвидшого досягнення цілей необхідно відсікати другорядні та дрібні справи. Намагайтеся позбавлятися від відвертальних чинників, щоб витрачати робочий день на розв’язання важливих питань. Скоротіть спілкування в соцмережах, перегляд новин шоубізу, скористайтеся програмами контролю часу.

Контролюйте власне его

Відомий вислів Плутарха “Не звинувачуй і не звеличуй себе” означає, що внутрішнє его будь-якої людини потребує підвищеної уваги. Бажання отримати похвалу впливає на роботу і результат. Дійте з холодною і розважливою головою, не звинувачуйте себе за помилки, не зупиняйтеся після похвали або підвищення.

Рухайтеся до мети

Неважливо, наскільки повільно ви йдете, якщо йдете без зупинок“, сказав Конфуцій. Іноді один вчинок або день, проведений у ліні з порушенням планів, тягне за собою низку зривів і віддаляє від бажаної мети. Рухайтеся рівномірно, вивчайте навіть незначні моменти, що наближають до фінішу.

7 жизненных уроков от античных философов

Дотримуйтесь системності

За твердженням Лао-Цзи: “Великі звершення складаються з маленьких справ“. Пам’ятайте, що навіть маленькі вчинки є гвинтиками величезної машини. Вибудовуйте свою систему самостійно, включайте в неї роботу, сім’ю, кар’єру, спілкування з друзями. Не витрачайте час на порожні речі та зустрічі.

Якщо ви хочете наповнити життя продуктивними справами, пам’ятайте, що це вимагає витрат часу. Намагайтеся правильно розставляти пріоритети в роботі, щоб швидше досягти мети. Привчаючи себе до щоденної роботи в рівномірному ритмі, ви зрозумієте, що рухаєтеся вперед і отримуєте задоволення від кожної хвилини протягом дня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *