Чому потрібно пити каву з маслом: користь, про яку ви не знали

Розповідаємо, для чого п’ють каву з маслом і як правильно це робити.

В кінці двадцятого століття в США почався справжній бум на каву з маслом — назва її “баттеркофе”, від англійських слів butter – масло і coffee – кава. УНІАН з’ясував, як додавати масло в каву і хто обов’язково повинен пити такий еліксир.

У чому користь кави з маслом

Вважається, що кава з маслом вершковим (за класичним рецептом) – це відмінне джерело антиоксидантів. Більш того, подібний напій може швидко розігнати метаболізм і наситити організм на кілька годин. Вважається, що кава з топленим маслом — нове слово в здоровому харчуванні. Регулярно вживаючи такий напій, можна регулювати рівень холестерину, високий тиск і навіть схуднути.

Тому якщо ви хочете спробувати такий напій і не знаєте, чи можна пити каву з вершковим маслом, яке продається в магазинах — не сумнівайтеся. Однак краще купувати дорогі сорти масла, в складі яких немає ніяких шкідливих жирів. Дієтологи кажуть, що найкраще “працює” масло, зроблене з молока корів, що харчуються тільки травою.

Чи можна пити каву з кокосовим маслом

Існують варіації кави з маслом, де в підбадьорливий напій додають продукт не тваринного, а рослинного походження. Цей метод теж має право на існування, але тоді ефект від нього буде дещо іншим – кава просто підбадьорить вас. Можна пити її перед тренуванням або важким робочим днем – організм не буде перенасичений жирами, але ви відчуєте прилив сил.

Як приймати каву з маслом

Приготувати та випити кави з маслом можна не тільки в модній кав’ярні, але і вдома — УНІАН готовий поділитися простим рецептом. Вам необхідно взяти:

  • велику чашку свіжозвареної чорної кави;
  • 1 ст. л несолоного вершкового масла;
  • 1 ч. л кокосового масла.

Останній штрих — збити всі інгредієнти в шейкері або блендері, можна за бажанням вилити напій в стакан з льодом. В результаті у вас вийде кава з маслом, яка на смак нагадує фрапучіно.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *