Дирижабль стартапу LTA Research отримав дозвіл на льотні випробування в США

Проєкт розвивається за підтримки Сергія Бріна, писав Bloomberg.

Дирижабль стартапа LTA Research получил разрешение на лётные испытания в СШАВ ангарі LTA, фото Bloomberg Businessweek

LTA Research у вересні 2023 року отримав сертифікат льотної придатності, який дасть змогу протестувати дирижабль Pathfinder 1 у Каліфорнії.

Документ дозволяє Pathfinder 1 курсувати від аеродрому Моффет-Філд до аеропорту Пало-Альто на висоті до 460 метрів. За даними видання, судно зможе провести близько 25 польотів загальною тривалістю 50 годин.

LTA Research підтвердило отримання дозволу на польоти, але деталей не розповіло. У заявці стартапу, з якою ознайомилося IEEE Spectrum, йдеться, що він розраховує завершити програму випробувань за 180 днів.

Bloomberg розповів про дирижабль Pathfinder 1 у травні 2023 року. Його довжина — трохи більш як 120 м, а діаметр у найширшій частині – 20 м. Агентство писало, що LTA Research “працювала в таємниці” з моменту заснування у 2016 році (за даними IEEE Spectrum, – у 2015-му) за вказівкою Сергія Бріна. Співробітники оцінювали в розмові з виданням, що він міг вкласти в розробку $250 млн.

Pathfinder 1 зможе розвивати швидкість до 120 км/год, а всередині зможуть розміститися до 14 осіб. Каркас дирижабля зроблений із трубок із вуглецевого волокна і титанових з’єднань для міцності, що дає змогу використовувати гелій як підіймальний газ.

LTA Research

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *