Індійський космічний корабель зробив приголомшливі знімки поверхні Місяця

Посадковий модуль і місяцехід місії “Чандраян-3” успішно вийшли на орбіту навколо Місяця.

Індійська організація космічних досліджень (ISRO) повідомила про те, що посадковий модуль із місяцеходом у рамках історичної для Індії місії “Чандраян-3” 5 серпня досягли орбіти навколо Місяця. Після виходу на орбіту камери апарату зробили приголомшливі знімки поверхні нашого супутника, пише Financial Express.

Ще 14 липня з індійського космодрому  відбувся успішний старт ракети-носія LVM3, яка вивела в космос корабель із посадковим модулем і місяцеходом на борту. Ця місія під назвою “Чандраян-3” є дуже важливою для Індії.

ракета, LVM3, ІндіяЩе 14 липня з індійського космодрому відбувся успішний старт ракети-носія LVM3, яка вивела в космос корабель із посадковим модулем і місяцеходом на борту
Фото: ISRO

Якщо її апарати зможуть успішно приземлитися в районі південного полюса Місяця, то:

  • по-перше, Індія стане першою країною, яка змогла доставити в цей регіон Місяця свої космічні апарати;
  • по-друге, Індія стане четвертою країною, яка взагалі змогла здійснити м’яку посадку своїх апаратів на Місяці (до цього подібне вдавалося тільки США, Китаю і колишньому СРСР).
Чандраян 3Посадковий модуль “Чандраян 3” з руховою установкою
Фото: ISRO

Після виходу на орбіту камери космічного апарату зробили приголомшливі знімки поверхні нашого супутника. На зображеннях видно, що кратери на поверхні Місяця стають дедалі більшими й більшими в міру наближення апарата.

Луна ,Чандраян-3Після виходу на орбіту камери космічного апарату зробили приголомшливі знімки поверхні нашого супутника
Фото: ISRO

Уже 6 серпня посадковий модуль здійснив серію маневрів, щоб перебувати ближче до поверхні Місяця. Нова серія маневрів для ще більшого зниження запланована на 9 серпня. А вже 23 серпня посадковий модуль разом із місяцеходом всередині має здійснити посадку на Місяці.

Згідно з повідомленням ISRO, усі тести засвідчили, що обидва апарати перебувають у робочому стані і готові до приземлення. Після приземлення посадкового модуля, місяцехід викотиться на поверхню і проводитиме наукові дослідження на поверхні Місяця протягом 14 земних днів. Індійські вчені сподіваються зробити нові важливі відкриття.

У 2008 і у 2019 році Індія вже намагалася посадити свої апарати на поверхні Місяця, але ці спроби не увінчалися успіхом.

Фокус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *