7 січня 1943 року в віці 86 років в кімнаті 3327 готелю New Yorker помер Нікола Тесла

Видатний інженер-електротехнік і винахідник Нікола Тесла (1856-1943) широко відомий численними технічними винаходами.

Один з найбільших діячів в області в області електротехніки та радіотехніки. Його роботи по створенню багатофазного електродвигуна  для струмів високої напруги й високої частоти справили величезний вплив на технічний прогрес і стали основою для виникнення цілих галузей електротехнічної промисловості.

На його честь названа одиниця вимірювання магнітної індукції в міжнародній системі одиниць СІ, американська компанія з виробництва електромобілів, вулиці в кількох містах Хорватії. У його честь встановлено пам’ятники в США, Канаді, Хорватії, Сербії, Чехії та ін.

Розробки Ніколи Тесли широко використовуються у 21 столітті: це електрогенератори, електродвигуни, радіокерована робототехніка, бездротова передача енергії й багато іншого. Винаходи великого інженера багато в чому випередили свій час.

Тесла був обраний почесним членом кількох університетів і вчених товариств, а також віцепрезидент Американського товариства інженерів-електриків. Лабораторію Тесли в Нью-Йорку — відвідували багато вчених, серед яких були вчені зі світовим ім’ям, – лорд Кельвін, Гельмгольц та інші. Провідна електротехнічні журнали у всіх країнах друкувала статті самого Тесли, а також статті з приводу його експериментів і винаходів.

Гранит Науки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *