З’явилася нова формула розрахунку ймовірності існування позаземних цивілізацій

Протягом історії людства багато вдавалися в питання, чи існує життя на інших планетах – розумних чи інших. Протягом багатьох років вивчення Всесвіту, вчені прийшли до висновку, що ймовірність появи позаземних розвинених цивілізацій здається більш ймовірною, ніж їх відсутність. Виявлення інших систем екзопланет, багато з яких обертаються навколо зірок, які дуже схожі на Сонце.

У новій роботі дослідники розширили дослідження, проведені Френком Дрейком ще в 1961 році. Він і його колеги розробили рівняння (тепер відоме як рівняння Дрейка) для розрахунку ймовірності існування позаземних цивілізацій – з огляду на все, що було відомо про космос і астрономічні об’єкти того часу.

Дослідники врахували такі змінні, як кількість передбачуваних екзопланет і зоряних систем, а також те, скільки з них можуть підтримувати життя.

Нагадаємо, рівняння Дрейка – формула, призначена для визначення числа позаземних цивілізацій в Галактиці, з якими у людства є шанс вступити в контакт.

Відтоді вчені дізналися про космос набагато більше взагалі й про обставини після Великого вибуху. У цій новій роботі дослідники взяли до уваги всі нові фактори та додали дещо ще, що не враховувався в 1961 році – ймовірність виникнення інших позаземних цивілізацій, а потім їх ненавмисне знищення. Наприклад, люди викидають парникові гази в атмосферу і це призведе до того, що Земля більше не зможе підтримувати життя.

Результатом роботи команди є не оцінка ймовірності існування позаземних цивілізацій, а нова формула, яку інші можуть використовувати для власних розрахунків

ХАЙТЕК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *