Закарпатська обласна прокуратура стала на бік ґвалтівників 14-річної школярки з Воловця

Про  це повідомив журналіст та ужгородський міський депутат Віталій Глагола за результатами останніх судових засідань.

Він, зокрема, інформує, що прокурори стали на бік відповідачів у справі, що є не природно з точки зору функцій прокуратури. Оскільки прокуратура у схожих справах мала б захищати потерпілих…
У результаті на зґвалтуванні наполягає лише потерпіла та її захисники. А от, як тільки на засідання перестали приїжджати представники Офісу Генпрокурора, обласні прокурори активно стали підтримувати усі ходи обвинувачених та їх захисників, ніби показуючи: ґвалтуйте,  вам за це нічого не буде…

Громадськість підняла суспільний розголос, звернули увагу на це кричуще порушення прав дитини у всіх найвищих кабінетах. На контролі ситуацію взяв і уповноважений з прав людини у Верхній Раді Дмитро Лубінець. І справа пішла в Закарпатський апеляційний суд.

На жаль, Закарпатський апеляційний суд виявився не дуже сміливим, і хоч рішення про умовний термін скасував, проте умив руки, відправивши справу на новий розгляд у… Воловецький районний суд.

І ось новий розгляд почався. Але суди та прокуратура, схоже, чхати хотіли  на суспільний розголос.

Це попри те, що у справі вже відбулося два судових розгляди у Воловецькому районному суді, але вже з іншим Головуючим суддею. Всього у цьому суді троє суддів, одна з яких Оксана Софілканич, яка і виносила перший вирок.

Коли захисники обвинувачених зрозуміли, що на новому розгляді справи статтю зі 153 (сексуальне насилля) можуть знову повернути до 152 (зґвалтування), вони почали навмисно затягувати справу і всіляко її блокувати. Дійшло до абсурду. Два дні тому на засіданні вони подали клопотання про відвід судді, тому що суддя (увага) задовольнив клопотання Уповноваженого з прав людини про присутність на засіданні його представника. Але цей відвід і на мою думку, і на думку адвокатів потерпілої, та й на думку кожної нормальної людини, є безпідставним.

Але це не найбільший абсурд. Бо сьогодні о 10 ранку, коли почали розглядати заяву про відвід судді, адвокати обвинувачених заявили відвід і тому судді, що прийшов розглядати відвід. Ви уявляєте цей маразм? А прокуратура не заперечила.

Що тепер? Тепер цю справу почнуть перерозподіляти й тягати по іншим судам Закарпатської області, оскільки судді у Воловецькому суді вже закінчилися. І адвокати обвинувачених можуть заявляти відводи без кінця. Очевидно, що так захисники ґвалтівників намагаються затягнути час, аби інтерес громадськості спав, а потім все «порішати». Але так не буде.

Groza

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *