ВАКС взяв під варту ексголову Держспецзв’язку Юрія Щиголя із можливістю внесення застави у 50 млн грн

Вищий антикорупційний суд узяв під варту організатора схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку).

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що 22 листопада за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід особі, яку слідство вважає організатором схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних.

«Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 листопада НАБУ і САП викрили організовану групу у складі з керівництвом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку), які заволоділи державними коштами на суму понад 62 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *