Агентство з розшуку та менеджменту активів поділилось досвідом виявленні криптоактивів

У межах триденного спеціального семінару з фінансових розслідувань та пов’язаних з криптовалютою злочинів, що стартував 30 січня 2024 року у Полтаві, начальник Управління виявлення та розшуку активів АРМА Віталій Чубаєвський презентував доповідь на тему «Роль АРМА у розслідуванні фінансових злочинів, повʼязаних з криптовалютою».

Крім Віталія Чубаєвського, Агентство представляв начальник відділу АРМА Сергій Бєлов.

Навчання, що відбулось на базі Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”, організувала Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні).

Під час семінару правоохоронці та студенти ознайомились з особливостями розслідувань у сфері криптовалют та OSINT, стратегією боротьби з податковим шахрайством та ухиленням від сплати податків при перетині кордону. Також у фокусі уваги учасників перебувала потреба у покращенні міжвідомчої співпраці у сфері повернення активів, одержаних злочинним шляхом.

Старший радник КМЄС в Україні Андрій Баран відзначив важливість участі вищих навчальних закладів у реформах, які проходять в Україні.

Віталій Чубаєвський офіційно подякував від імені Голови АРМА Олени Думи представникам КМЄС, старшому раднику КМЄС Андрію Барану та експерту з питань кримінальних розслідувань КМЄС Ростиславу Тютюннику, за організацію семінару, запрошення представників Нацагенства і можливість презентації роботи державного органу.

Зрештою, Андрій Баран вручив учасникам зустрічі сертифікати про участь у воркшопі.

АРМА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *