У Севастополі горить десантний корабель класу “Ропуха” та субмарина “Кіло” – експерти OSINT

Дослідники OSINT повідомляють, що на судноремонтному заводі в окупованому Севастополі пошкодили великий десантний корабель класу Ropucha та підводний човен класу Kilo:

“Схоже, що вранці українські війська успішно атакували доки Севастопольського суднобудівного заводу, які, ймовірно, зайняті російським підводним човном класу “Кіло” і десантним кораблем класу “Ропуха”.

Йдеться про великий десантний корабель проєкту 775 (Ropucha), які будувалися на корабельні Stocznia Polnocna в Польщі та субмарину класу Kilo.

Дослідники також публікують фото, де стверджують, що на ньому горить десантний корабель проєкту 775.

Ці судна були у сухому доці Севастополя станом на ранок 12 вересня.

Згодом російські пабліки у Telegram із посиланням на джерела повідомили, що внаслідок атаки пошкодили великий десантний корабель “Мінськ” і дизель-електричний підводний човен “Ростов-на-Дону”.

Окупанти також заявили, що загинули 2 співробітники заводу, 26 – постраждалих. Водночас офіційних даних про загиблих не було.

Підводні човни класу “Кіло” –  збірне позначення, прийняте в NATO для двох проєктів російських підводних човнів: субмарин проєкту 877 “Палтус” та проєкту 636 “Варшав’янка”.

Великі десантні кораблі проєкту 775 – за кодифікацією НАТО – Ropucha (польськ. жаба) – серія великих десантних кораблів (ВДК) 2-го рангу ближньої і дальньої морської зони, побудованих у Польщі для ВМФ СРСР.

Кораблі призначені для висадки морського десанту і перекидання морем військ і вантажів. Здатні транспортувати різні види бронетехніки, включно з танками. Кораблі цього проєкту є основою російського десантного флоту.

Севморзавод – це суднобудівний Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе, на якому будують і ремонтують кораблі Чорноморського флоту Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *