Як зробити смачну каву: простецький спосіб приготувати підбадьорливий напій

Настає час, коли кавомани раптом замислюються: “Як зробити смачну каву?”. І без допомоги спеціалістів. Ми вирішили розібратися в цій темі.

Перш за все, потрібно вибрати якісну турку. Зупиніть свій вибір на Турці з міді. Саме в такий вже багато століть поспіль готують каву в Туреччині. Там її називають джезва: вона швидко нагрівається і довго зберігає тепло, а кава з такої судини завжди смачніша. Керамічні турки дорожчі і тендітні, а ось глиняні ‒ підходять для приготування тільки одного сорту, інакше через пористості глини смак починає псуватися.

Як зробити смачну каву

Чим вучий у турки верх, тим смачнішою і більш насиченою буде кава. Не варто брати занадто великі турки: ідеальний варіант — на одну-дві чашки. Дуже важливо використовувати для приготування кави тільки свіжу, очищену або бутельовану воду. Якщо це не дотримуватися, то чекати гарного смаку у напою не варто.

Звичайно, найбільш насиченою і густою кава буває, коли турку помістити в гарячий пісок. Але щоб і в домашніх умовах напій вийшов гідним, варити його потрібно на дуже маленькому вогні. Тоді кава збереже і буде поступово відкривати весь букет ароматів.

Далі — купуйте каву тільки в спеціалізованих магазинах і в невеликих кількостях. Пам’ятайте, помолоти кавові зерна найкраще безпосередньо перед приготуванням. Тоді смак і аромат будуть більш глибокі. Якщо у людини вдома немає кавомолки, то попросіть перемолоти зерна в магазині. Але треба пам’ятати, що там вони виходять дрібного помелу.

Крім того, правильно зберігати каву — половина результату. Для кави ідеально підходять скляні або бляшані банки, які міцно закриваються кришкою.

Способи приготування кави

Що потрібно зробити:

  • Насипаємо в турку мелені зерна. На чашку в 50 мілілітрів досить однієї чайної ложки (з верхом) кави. Якщо віддаєте перевагу цей напій пити солодким, то цукор потрібно додавати тільки разом з кавовими зернами;
  • Воду потрібно наливати тільки холодною;
  • Ставити турку на дуже повільний вогонь або занурити в пісок;
  • Добре перемішати напій — але тільки раз;
  • Дочекатися появи світлої пінки (надалі вона повинна потемніти);
  • Як тільки пінка почне поступово підійматися по краях — відразу потрібно знімати турку з вогню (але не потрібно, щоб вариво закипіла);
  • Якщо зерна помелені середньо або крупно, то потрібно почекати, поки пінка осяде (і ще раз або два довести до кипіння).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *