Прокинься і пий! Коли який алкоголь краще пити

Британський ресурс The Sun опублікував рекомендації щодо оптимального часу вживання алкоголю. Починати треба о 7 годині ранку.

Ми, звісно, знали, що англійці люблять накатити не менше за нас, а то й більше. Але не до такої ж міри!
Отже, починати випивати The Sun рекомендує о сьомій ранку, посилаючись на таку собі Гелен Ніклі, експерта з випивки. Невелика доза червоного вина під яєчню корисна для здоров’я завдяки ресвератролу, покращує кровообіг, а головне — підвищує стійкість до стресу, допомагаючи почати день на позитивній ноті.

(Це, до речі, медичний факт, про який ми писали з усією відповідальністю.) А яєчня як закуска перешкоджає сп’янінню. Щоправда, тут є й застереження: “Не робіть це своєю звичкою і не випивайте, якщо доведеться їхати на роботу”.

З 13.00 до 15.00 англійці радять вживати коктейлі. Ідея в тому, що вони багаті якщо не на цукор, то на інші вуглеводи, а саме в цей час у людей пік вироблення інсуліну, тож коктейлі перетравляться максимально ефективно.

О 18.00, перед вечерею, The Sun радить прийняти порцію-другу коктейлю “апероль шприц”. З точки зору їхніх експертів, саме цей коктейль максимально сприяє пробудженню апетиту.

О 19.00 британські експерти з випивки закликають налягти на джин із тоніком. Тому що традиція! Його пили вечорами після важкого дня джентльмени в британських колоніях — вважалося, що запах хініну відганяє комах. А джин, мабуть, допомагає не відчувати їхні укуси.

О 20.00, після вечері, має сенс звернути увагу на коктейль “мартіні еспресо”. Трохи кофеїну, залакованого мартіні, нібито покращує травлення.

Натомість о 21.00 настає час для горілки, бо це максимально чистий продукт. Якщо горілки випити небагато, вона не перешкоджає засинанню, оскільки не змінює рівня цукру в крові. Залізний аргумент!

Ну а потім, о 22.00, рекомендують пити віскі. Обґрунтування туманне і зводиться до того, що продукт цей корисний з усіх боків.

Зі свого боку можемо лише додати, що відповідальне вживання якісного алкоголю дорослими людьми — нормальний процес. Але краще все-таки не змішувати.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *