Краще викинути: вісім рослин та квітів, які не варто тримати вдома

Деякі рослини давно пора викинути на вулицю, тому що від них можна сильно постраждати.

Розповімо про те, хто не є добрим гостем у  нашому будинку.

Рослини в горщиках можуть кардинально змінити простір довкола себе. Навіть найнеобжитіша квартира стає дуже затишною, коли в ній з’являється зелень. Але іноді квіти можуть спричинити такі наслідки, що ніякий затишок того не варто. Зібрали вісім рослин, від яких краще триматися якомога далі.

Фікус Бенджаміна (інжир, що плаче)

Фікуси є відмінним вибором для прикраси будинку або офісу через буйне листя та здатність очищати повітря від пилу. Ось тільки якщо його листя протирати мало часто, він стане джерелом проблем для людей з чутливою шкірою або алергією на латекс.

Хризантема

Карликові різновиди цих кольорів стануть чудовою прикрасою приміщення. Але не забувайте про те, що їх пилок може викликати алергію, особливо у дітей та людей похилого віку.

Які рослини не можна тримати у будинку з дітьми

Монстера

Як і інші представники сімейства Ароїдних, вона містить отруйний сік, який може спричинити набряк гортані та слизової оболонки рота, а також кон’юнктивіт та незворотні зміни рогівки. Якщо у вас є діти, краще віддати цю рослину родичам чи друзям. Як мінімум, поки що дітки не підростуть.

Аденіум

Вони містять отруйні речовини. Ця властивість більшою мірою належати до видів, що ростуть у природі, а у кімнатних рослин шкідливі якості значно ослаблені в результаті селекції, проте у малюків контакт з аденіум може викликати порушення серцевої діяльності. Тому варто тримати цю квітку від них трохи далі.

Діффенбахія

Прихильники народної медицини говорять про те, що диффенбахія допоможе подолати алергію. Але треба бути обережними, тому що сік рослини отруйний як для людини, так тварин. Якщо ваш вихованець випадково з’їсть квітку, він може отримати анафілактичний шок.

Азалія

Ця рослина може виглядати чудово, але варто пам’ятати, що вона містить грейанотоксин, який у великих дозах може викликати неприємні наслідки. Це блювання, діарея, тремор, судоми. Тварини можуть засліпнути, отримати порушення серцевого ритму, біль у животі та навіть депресію!

Калли

Це прекрасні білі квіти, але якщо ви вірите в езотерику, то, можливо, захочете вибрати інші рослини. Символізуючи безсмертя та вічне життя, калли в деяких культурах вважаються жалобними квітами. Тому вони можуть привернути смуток та скорботу до будинку.

Орхідея

Звичайно ж, це неймовірно красиві квіти, які зачаровують. Ось тільки потрібно звернути увагу на те, як квітка поводиться в дикій природі, бо це впливає на енергетику, що поширюється ними, і в домашніх умовах. Квіти ростуть на деревах, харчуючись їх соком, тому деякі люди вважають їх рослинами-вампірами. Але насправді характер орхідей буває різним, але багато людей знаходять їх заспокійливими. Є ймовірність, що рослина може витягувати енергію зі своїх господарів, підживлюючись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *