Новий літак Flying-V, який може перевернути авіабудування з ніг на голову (фото, відео)

Авіація – це одна з галузей машинобудування, що найбільш динамічно розвиваються. Ця область стабільно тримає високі темпи еволюції, починаючи з другої половини XX століття. Нещодавно іноземні конструктори представили ще один вкрай цікавий проєкт. Багато експертів і профільні журналісти говорять про те, що якщо Flying-V переживає стадію прототипу, то машина зможе буквально перевернути всю авіацію.

Голландська авіакомпанія KLM показала прототип найновішого літака, який привертає до себе увагу насамперед завдяки своєму незвичайному дизайну. Річ у тому, що фюзеляж машини має V-подібну форму. У літака два пасажирські салони, які розташовані в його крилах. У них знаходяться паливні баки, а також вантажні відділення для багажу.


Літак названо на честь гітари

Цікавий факт: літак отримав свою назву завдяки популярній електрогітарі «Gibson Flying-V», яка активно використовувалася гітаристом гурту The Rolling Stones Кітом Річардсом та Джімі Хендріксом.


Літак зроблений у Нідерландах

Відомо, що V-подібний літак було розроблено на базі лабораторії TU Delft за проєктом Юстуса Бенада. Експерти вважають, що інноваційна машина може перевернути всю сучасну авіацію з ніг на голову. Все тому, що у новинки є кілька важливих переваг в порівнянні з будь-яким іншим пасажирським літаком, що використовується сьогодні.


Зможе сідати в аеропортах

Вірогідно відомо, що Flying-V зможе взяти на борт 314 пасажирів. Конструкція машини розсуватиметься літерою «V» під час зльоту. Таке незвичайне конструкторське рішення дозволило значно покращити аеродинаміку літака, а отже, і його паливну ефективність. За підрахунками фахівців, літак споживає на 20-25% менше палива, ніж сучасні Airbus A350-900.

Сьогодні інноваційним проєктом керує інженер компанії Рулоф Вос. Спілкуючись з журналістами, він також підкреслив, що подібні ініціативи в авіації мають величезну важливість, адже вони спрямовані (зокрема) на скорочення рівня викидів вуглекислого газу.

Само собою, літак зможе використовувати теперішню інфраструктуру міжнародних аеропортів різних країн. Введення машини в експлуатацію заплановано на 2040 рік.

Примітка: зараз світової авіації припадає на частку близько 2.5% всіх шкідливих викидів Землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *