Закарпатський винороб став переможцем міжнародного конкурсу вин у Будапешті

27-річний винороб із Закарпаття Крістіан Шош став переможцем конкурсу вин Wine Lovers Wine Awards 2023, який проходив у Будапешті. Представлене ним вино “Гаршлевеля 2021” із ботритизованого винограду підкорило суддів і присудили закарпатському виноробу 91 бал, повідомляє Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.

Цьогоріч у конкурсі Україну представляли шість виноробів. Вони боролися проти конкурентів з 11 країн. Загалом суддям довелося вибирати найкращий напій серед 840 вин від 256 виноробів.

Найвищий бал отримала крафтова виноробня “Винний підвал родини Шош” із Закарпаття (село Кідьош). Золоті медалі отримали також Biologist за “Аліготу 2020” (90 балів), Bolgrad за два вина Bolgrad Reserve Collection Chardonnay (90) і 1821 Select Collection Bolgrad Pinot Grigio (90). Два срібла отримала виноробня з Бессарабії Frumushika-Nova.

Виноробу Крістіану Шошу – 27 років, він продовжує справу свого діда — відомого закарпатського винороба Карла Шоша. Виноробня “Винний підвал родини Шош” виробляє свої вина з “мінімальним втручанням” і використовує натуральні (“дикі”) дріжджі.

Дід Крістіана Карло Карлович Шош є виноробом у третьому поколінні. Його винний підвал розташований у селі Кідьош. Сімейство Карла Шоша вирощує виноград на території 7,5 гектарів на південному схилі гори. Винороби сімейства Шош у виготовленні вин дотримуються традиційних технологій, витримуючи напої в дубових бочках. Карло Шош і його онук Крістіан для виробництва вина користуються старовинними  рецептами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *