Правоохоронці затримали Перечинського військкома із російськими документами, прапором та символікою

Начальник одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та підтримки (військкомату) використовував солдатів для будівництва власного будинку. Йому повідомили про підозру в перевищенні влади.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, військовий комісар, який народився та навчався на території рф, змушував вмотивованих та патріотично налаштованих підлеглих будувати йому маєток. З початку березня цього року низка військових замість служби щодня за вказівкою майора службовим транспортом їхала на будівельний майданчик.

Земельну ділянку під новобудову він купив під час воєнного стану та оформив на родича, щоб уникнути відповідальності.

Викрили майора та його підлеглих просто під час будівельних робіт на об’єкті. 1 серпня на місці будівництва, а також в помешканні та робочому кабінеті посадовця провели обшуки. Солдати, які виконували будівельні роботи, уже дають показання слідству.

Окрім того, під час обшуків у посадовця вилучили 3,5 тисячі доларів, атрибутику російської федерації (монети, документи про здобуття освіти у рф), одяг з емблемами СРСР та рф, посвідчення офіцера МО СРСР, а також значки, кокарди та навіть георгіївські стрічки.

Наразі правоохоронці повідомили посадовцю про підозру в перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає до 12 років за ґратами. Розслідування триває, проводяться невідкладні слідчі дії.

За даними редакції йдеться про Дмитрука Ярослава Вікторовича, керівника 1-го відділу Ужгородського РТЦК та СП.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *