Мукачівська міськрада звернулася до президента щодо націоналізації “Закарпаттяобленерго”

Сьогодні, депутати Мукачівської міської ради підтримали звернення ініційоване мером міста Андрієм Балогою щодо націоналізації «Закарпаттяобленерго».

Як йдеться у зверненні до президента України та РНБО, депутати, підтримуючи місцевих жителів, не розуміють, чому відключення світла тривають від 16 до 18 годин.

«Шановний пане президенте, Володимира Зеленський, звертаємося до Вас із питанням забезпечення електроенергією Мукачівської громади. Як відомо, у Мукачеві вже багато років як ліквідована система центрального опалення – за всі ці роки це давало змогу заощаджувати значні кошти мешканцям міста, тому, що кожен житель індивідуально обігрівав своє помешкання і не залежав від спільної системи опалення та постачання гарячої води. Зараз же ситуація є критичною, у порівнянні з іншими областями країни. Ми, як депутати міської ради, не розуміємо такої ситуації і вважаємо, що це є штучним обмеженням нашої громади. Люди готові терпіти ці тимчасові незручності й обмеження, але коли вони є справедливими й такими, що дозволяють забезпечити мінімальний комфорт для родин, особливо з малими дітьми.», – йдеться у зверненні.

Депутати додають, якщо розв’язувати цю проблему може «Закарпаттяобленерго», тоді можливо, його варто націоналізувати.

«Якщо справа в «Закарпаттяобленерго», то ми звертаємося до Вас та РНБО з проханням розглянути націоналізацію даного підприємства і переведення його у державну власність, через те, що є дані, що компанія через офшори належить проросійським політикам та громадянами росії.

Пане Президенте, просимо розглянути наше звернення та доручити відповідним органам вивчити дане питання, щоб жителі Мукачівської громади та всієї Закарпатської області могли отримувати електропостачання хоча б на рівні з іншими містами та регіонами України. А також, розглянути питання про націоналізацію «Закарпаттяобленерго» на засіданні РНБО», – додається у зверненні.

Нагадаємо, що на засіданні Комісії НКРЕКП, було ухвалено рішення накласти штраф на ПрАТ «Закарпаттяобленерго» «щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *