В ОП назвали абсурдними заяви Орбана про переговори з Росією

В Офісі Президента України вважають заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про переговори з РФ замість контрнаступу абсурдною публічною позицією.

Так прокоментував заяви Орбана радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

“Абсурдна публічна позиція Віктора Орбана вкотре демонстративно ображає цінності Європейського Союзу та міжнародного права загалом. Це свідоме приниження Європи та потурання терористичним діям Росії. Це свідоме виправдання агресора і заохочення його до продовження знищення України/Європи… А якщо прем’єр-міністр Угорщини справді хвилюється про втрати – нехай подзвонить своєму «другу Путіну» та попросить, аби російські збройні формування вийшли за межі міжнародно визнаних кордонів України”, – написав Подоляк.

За його словами, Угорщині саме час усвідомити, що через контрнаступальні дії Україна повертає свої території і своїх людей, що є справедливим і обов’язковим.

Якщо ж Путін виведе свої війська з України, наголосив Подоляк, от тоді війну і буде закінчено. “Більше жодних втрат і смертей. Лише повноцінний вивід збройного контингенту і техніки окупанта є передумовою до закінчення війни. Чи хтось чув подібні заклики Орбана до Росії?” – зазначив радник керівника ОП.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю державному радіо виступив за припинення вогню і мирні переговори між Україною та Росією до початку українського контрнаступу, мотивуючи це тим, що атакуюча сторона зазнає втричі більших втрат, ніж той, хто обороняється.

Міністерство закордонних справ України, своєю чергою, закликало Орбана вимагати від Москви припинити війну та повернути свою армію на російську територію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *